Στηρίζουμε τους Έλληνες δημιουργούς: Γνωρίζοντας την "Τζένη"

Στηρίζουμε τους Έλληνες δημιουργούς: Γνωρίζοντας την "Τζένη"

Κάποιοι περάσανε την καραντίνα πιο εύκολα, κάποιοι πιο δύσκολα, κάποιοι δουλεύοντας και κάποιοι προσφέροντας. Στους τελευταίους ανήκει και η Τζένη Ρούτη.

346 μοδίστρες ενώσανε τις κλωστές τους εν μέσω κορωνοϊού και δημιούργησαν τις «Μοδίστρες Άμεσης Ανάγκης». Της ένωσε μια «κόκκινη κλωστή», της αγάπης και της δύναμης του εθελοντισμού. Ράψανε περισσότερες από 40.000 μάσκες και συνεχίζουν.

Η Τζένη με υφάσματα δικά της και υφάσματα που χαρίστηκαν για αυτό το σκοπό, έφτασε τα 400 μέτρα στο λάστιχο για τις μάσκες και συνεχίζει. «Όσο υπάρχουν υφάσματα και ανάγκες φυσικά θα συνεχίζω... λάστιχο είπαμε έχουμε...», αναφέρει σχετικά!

Μητέρα δύο παιδιών, σπούδασε γραφιστική στη Βακαλό, την εποχή των δεινοσαύρων όπως λέει η ίδια, μιας και στην ιστορία Τέχνης μαθήτευσε υπό την Ελένη Βακαλό.

Το 2012, μέσα στην κρίση, φτιάχνει τη σελίδα της για να δείξει τα κοσμήματα της από βελονάκι. Το 2015, κάνει στροφή, ξεσκονίζει τις γνώσεις της στην κοπτική-ραπτική και ξεκινάει την πρώτη της τσάντα, την πρώτη «Τζένη» με μια ραπτομηχανή που ήταν ξεχασμένη στο πατάρι για 15 χρόνια.

3-ewoman

4-ewoman

Παίζει με τα χρώματα και τις υφές των υφασμάτων και φτιάχνει τσάντες μοναδικές, όμορφες, αντοχής και το πιο σημαντικό, τσάντες οικολογικές. Χωρίς πρόσθετα υλικά όπως μέταλλο ή πλαστικό για να μη βαραίνει η τσάντα κυριολεκτικά και μεταφορικά.

5-ewoman

6-ewoman

Υπέρμαχος του περιβάλλοντος και των δικαιωμάτων των ζώων, δε χρησιμοποιεί δέρμα. Αν χρειαστεί, επιλέγει μόνο υποκατάστατο του δέρματος (δερματίνη) σε πολύ καλή ποιότητα. Όπως δε χρησιμοποιεί και χαρτί. Όλες οι συσκευασίες είναι από ύφασμα ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά και ξανά .

7-ewoman

8-ewoman

Όλα της τα υλικά, υφάσματα, φερμουάρ, κουμπιά, κορδόνια, είναι από την Ελληνική αγορά, για να στηρίξει με τον τρόπο της την τοπική κοινωνία.

Δεν πετάει τίποτα από τα υφάσματα που μένουν. Τα ανακυκλώνει φτιάχνοντας μικρά τσαντάκια που συνοδεύουν την κάθε “Τζένη”, ως δώρο για το νέο της ιδιοκτήτη.

9-ewoman

10-ewoman

Κύριο συστατικό όμως της κάθε «Τζένη» είναι η αγάπη και το μεράκι, ευτυχώς για εμάς η Τζένη τα έχει μπόλικα και μας τα δίνει απλόχερα!

«Δεν θεωρώ τον εαυτό μου μοδίστρα που φτιάχνει τσάντες απλά φτιάχνω τις δικές μου τσάντες. Θέλω η δουλειά μου να έχει ταυτότητα, τη δική μου ταυτότητα», αναφέρει η ίδια για τη δουλειά της.

11-ewoman

18-ewoman

Τσάντες πλάτης, τσάντες ώμου, τσάντες κολατσιού, τσάντες για μωρά, φακέλους, πορτοφόλια και μετά από τόσες μάσκες, αποφάσισε να φτιάξει και θήκες για τις μάσκες.

Όπως λέει, δυστυχώς είναι το αξεσουάρ του καλοκαιριού αλλά τουλάχιστον ας το κάνουμε όμορφο. Υφασμάτινες θήκες, φοδραρισμένες οι οποίες πλένονται για να βάζετε ξεχωριστά τις καθαρές μάσκες από αυτές που ήδη έχετε φορέσει .

2-ewoman

Ανακαλύψτε περισσότερα σχέδια στο  Tzeni handmade bag and more

ΥΓ: Τη δουλειά της Τζένης, τη γνώρισα τυχαία στο fb και την αγάπησα και το μόνο που μένει είναι να αποκτήσω τη δική μου «Τζένη». Τζένη έρχομαι…