Kid's Library:«Ξεκίνα με μια λέξη» και «Ξεκίνα με μια τελεία»

Kid's Library:«Ξεκίνα με μια λέξη» και «Ξεκίνα με μια τελεία»

Νομίζω ότι πρώτη φορά ενθουσιάζομαι τόσο με βιβλία που δεν έχουν ιστορία!

Έχουν και τα δύο μπόλικες σελίδες και τόσα μα τόσα πράγματα να δημιουργήσεις, που δεν ξέρω από πού να πρωτοξεκινήσω!

Το βιβλίο "Ξεκίνα με μια τελεία" του Πίτερ Χ. Ρέινολντς, του γνωστού συγγραφέα του βιβλίου "Η τελεία" (Εκδ. Αίσωπος ) , απευθύνεται σε παιδιά 5+ και είναι ένα βιβλίο που ουσιαστικά μας παροτρύνει να γίνουμε καλλιτέχνες! Μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες που το παιδί μπορεί να κάνει πάνω στο βιβλίο, εξασκεί φαντασία, κριτική σκέψη, δημιουργικότητα αλλά και λεπτή κινητικότητα που είναι απαραίτητη για την προετοιμασία του για το Δημοτικό!

FS

Ουσιαστικά, όσο προχωράει το βιβλίο, έχει και δημιουργικές δραστηριότητες με γραμμές ευθείες, ζιγκ ζαγκ, οριζόντιες αλλά και με σχήματα! Όλα αυτά, είναι δραστηριότητες προγραφής για το Νηπιαγωγείο!
Δεν γίνονται όμως βαρετά, βασικά το παιδί δεν το καταλαβαίνει καν ότι εξασκεί την λεπτή του κινητικότητα. Αυτό το βιβλίο μας δείχνει πως θα έπρεπε να είναι όλα τα φύλλα εργασίας στο Νηπιαγωγείο - όταν είναι απαραίτητο να δώσουμε φύλλο εργασίας -.
Οι Νηπιαγωγοί θα καταλάβουν τι εννοώ!
Ενδιάμεσα, έχει λόγια που ενθαρρύνουν τους μικρούς καλλιτέχνες 
!

Το βιβλίο "Ξεκίνα με μια λέξη" του ίδιου συγγραφέα, απευθύνεται σε παιδιά που ήδη έχουν αρχίσει να γράφουν, 7+ δηλαδή, και ουσιαστικά είναι το πρώτο τους βιβλίο δημιουργικής γραφής! Μακάρι να είχα ένα τέτοιο βιβλίο όταν ήμουν μικρή, δε θα ήθελα να τελειώσει! Αν ψάχνετε ένα πραγματικά ευφάνταστο βιβλίο που να εξασκεί την δημιουργική γραφή για μικρά παιδιά, αυτό είναι, μην ψάξετε αλλού! Επειδή έχω σπουδάσει δημιουργική γραφή, μου έκανε εντύπωση που έχει μέσα όλες τις τεχνικές που μας δίδαξαν, αλλά προσαρμοσμένες για μικρά παιδιά!

CV

Κυκλοφορούν από εκδόσεις Μεταίχμιο και μπορείτε να τα βρείτε εδώ κι εδώ

Η Χριστίνα Κωνσταντουδάκη είναι παιδαγωγός, συγγραφέας παιδικών βιβλίων, δημιουργός και διαχειρίστρια της ομάδας Παιδικό βιβλίο-Προτάσεις.