Svarna: Ένα παλαιοπωλείο στην Αίγινα, αλλιώτικο από τα άλλα

Svarna: Ένα παλαιοπωλείο στην καρδιά της Αίγινας, αλλιώτικο από τα άλλα

Μιαν ανάσα από την Αθήνα και δυο από την Πόλη, στριμωγμένο σε ένα στενό του λιμανιού της Αίγινας, θα συναντήσεις το Svarna. 

Κάποιος θα το έλεγε απλά παλαιοπωλείο. Ίσως από μια πλευρά να έχει και δίκιο. Αλλά αυτή είναι μια απλή όψη των πραγμάτων. Μπαίνοντας μέσα και γνωρίζοντας τη Σάρα, την ιδιοκτήτρια, θα καταλάβει πως το Svarna είναι μια ολόκληρη φιλοσοφία ζωής.

1

Μέσα στους τρεις ορόφους ενός απίστευτου παλιού, πέτρινου σπιτιού, μπορεί κανείς να περιηγηθεί για ώρες. Και πάλι δε θα τα δει όλα...

2

Θα χαζέψει έργα τέχνης, κοσμήματα, αντικείμενα μιας άλλης ζωής, αντίκες, κεντίδια παραδοσιακά, ανατολίτικα χράμια, βιβλία, παιχνίδια. Κάθε γωνιά αυτού του απίθανου μέρους βγάζει κι ένα άρωμα διαφορετικό, σε ταξιδεύει και σε άλλη εποχή.

3

Πολλά από όσα λαχταρήσεις μπορείς να τα αγοράσεις. Κάποια άλλα, απλά θα σε αφήσουν με τον καημό, καθώς η Σάρα αρνείται να τα αποχωριστεί.

4

Και μιας και αναφερθήκαμε, τι να πει κανείς για τη Σάρα; Φερμένη θαρρείς από τις αγορές της Πόλης, θα σου πουλήσει κάτι αρκεί να το θες πολύ. Αρκεί να ξέρεις να παζαρέψεις γι' αυτό, να το διεκδικήσεις.

9

Ανασηκώνει τον ώμο σαν τη ρωτήσεις μια τιμή και σου απαντά: Στο χαρίζω, πάρ' το αν το θες πολύ.
Εσύ αρνείσαι κι αρχίζει το παζάρι: Πόσα δίνεις;

Αλήθεια, πόσα δίνουμε για κάτι που βάζουμε αμέσως στην καρδιά μας και θέλουμε να κάνουμε δικό μας;

8

Πήγαμε δυο φορές. Ένα ζευγάρι σκουλαρίκια, ένα βιβλίο, ένα διακοσμητικό, ένα παιχνίδι και μια νέα φίλη μετά, φύγαμε με τη χαρά που σου δίνουν εκείνα τα μέρη που είναι θαρρείς ζωντανοί οργανισμοί, έχουν υπόσταση, ανασαίνουν.

6

Αν βρεθείτε στην Αίγινα, αναζητείστε το Svarna.  Γνωρίστε τη Σάρα, καθίστε στα φιλόξενα σκαλοπάτια, πιείτε μια τεκίλα μαζί της, ανοίξτε τις καρδιές σας. Κι όταν είστε έτοιμοι, βρείτε κάτι που το θέλετε πολύ και διεκδικήστε το. Δεν υπάρχει αντίτιμο για το αίσθημα αυτό...

Θα μας θυμηθείτε...

5