7 συμβουλές για να γλιτώσεις χρόνο στην κουζίνα

7 συμβουλές για να γλιτώσεις χρόνο στην κουζίνα(pexels)

Στο τέλος μιας κουραστικής μέρας το να μαγειρέψετε ή να ασχοληθείτε ενδελεχώς με την κουζίνα φαντάζει, το λιγότερο, αδύνατον. Πώς θα καταφέρετε να γλιτώσετε χρόνο στην κουζίνα;

Με τα παρακάτω εύκολα tips, τα οποία θα σας βοηθήσουν όχι μόνο τα κουρασμένα βράδια, αλλά και όποια άλλη στιγμή ο χρόνος σας στην κουζίνα είναι ελάχιστος.

 

Η Stephanie Hinton, σεφ από την Αυστραλία, πιστεύει ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και παρουσιάζει στη dailymail.com το πώς:

 

Βάλτε το σκόρδο τελευταίο στο φαγητό

Αν η συνταγή σας προϋποθέτει σκόρδο η Stephanie Hinton, προτείνει να το κόψετε στην αρχή, αλλά να το βάλετε στο φαγητό τελευταίο. Έτσι δεν θα καεί όταν το προσθέσετε στο καυτό λάδι, θα λιώσει γρηγορότερα και θα είναι και ελαφρύτερο για το στομάχι σας.

Τσιγαρίστε γρήγορα το κρεμμύδι

Θέλετε να φτιάξετε καραμελωμένα κρεμμύδια γρήγορα; Προσθέστε μαγειρική σόδα στη διαδικασία. Δώστε μόνο προσοχή στην ποσότητα γιατί η υπερβολή μπορεί να επηρεάσει τη γεύση τους.

 

Μην καθαρίζετε όλα τα λαχανικά

Στις συνταγές που χρησιμοποιείτε λαχανικά, όπως τα καρότα ή τα παντζάρια, γλιτώστε χρόνο αφήνοντάς τα στο φαγητό με τη φλούδα. Πάντα, όμως, πριν τα μαγειρέψετε να τα έχετε πλύνει και στεγνώσει πολύ καλά!

Ξεπάγωμα στα γρήγορα

Σήμερα θέλατε να φτιάξετε κρέας, αλλά ξεχάσατε να το βγάλετε από την κατάψυξη εγκαίρως; Τι κάνετε; Το βάζετε σε σακουλάκια που κλείνουν αεροστεγώς και το τοποθετείτε σε ανοξείδωτο κατσαρολάκι το οποίο έχετε γεμίσει με νερό και έχετε αφήσει να ζεσταθεί – προσοχή, όχι να βράσει – πάνω στο μάτι. Μην ξεχάσετε το δοχείο να είναι ανοξείδωτο, αφού η θεωρία λέει, ότι το κρέας ξεπαγώνει πιο εύκολα στο μέταλλο, παρά στο ξύλο ή στην πορσελάνη.

Κόψτε και παγώστε τα λαχανικά

Η προετοιμασία βοηθά πάντα. Γι’ αυτό αν θέλετε να έχετε έτοιμα τα λαχανικά σας, την επόμενη φορά κόψτε τα από νωρίς και καταψύξτε τα. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και όταν θέλετε να φτιάξετε smoothies. Παγώστε σε κομματάκια τις μπανάνες και έχετέ τις έτοιμες για το επόμενο θρεπτικό ποτό σας.

Ξεχωρίστε το ασπράδι από τον κρόκο

Πόσο εύκολα μπορεί να γίνει αυτό; Με ένα πλαστικό, καθαρό μπουκάλι: «Ρουφήξτε» τον κρόκο, πιέζοντας το μπουκάλι και ξεχωρίστε τον από το ασπράδι με μία κίνηση!

Μακαρόνια στο τηγάνι

Γιατί να περιμένετε το νερό να βράσει; Τηγανίστε τα μακαρόνια σας σε ένα τηγάνι που θα έχετε γεμίσει με κρύο νερό και το οποίο θα τοποθετήσετε σε δυνατή φωτιά. Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο θα βράσουν γρήγορα τα μακαρόνια σας, αλλά δεν θα κολλήσουν και μεταξύ τους.

Το είδαμε εδώ