Όσοι ερωτεύονται γρήγορα, επιλέγουν συνήθως τοξικούς συντρόφους

Όσοι ερωτεύονται γρήγορα, επιλέγουν συνήθως τοξικούς συντρόφους.  (pexels)

Μερικοί άνθρωποι τείνουν να ερωτεύονται γρήγορα, εύκολα και συχνά. Αυτή η τάση είναι γνωστή ως «συναισθηματική ασυμφωνία» και χαρακτηρίζει κάποιον όταν:

Ερωτεύεται εύκολα.

Θέλει να είναι συνέχεια ερωτευμένος

Ερωτεύεται συχνά

Ερωτεύεται πολύ γρήγορα

Το να ερωτεύεστε συχνά και με την πρώτη ματιά μπορεί να ακούγεται συναρπαστικό και ρομαντικό, αλλά μπορεί επίσης να υπάρχει και μια δυσμενής πλευρά. Συγκεκριμένα, εάν είστε πάντα έτοιμοι να ερωτευτείτε και να γοητευτείτε από τους άλλους πολύ γρήγορα, αυτό μπορεί να σας κάνει να έχετε την τάση να αγνοείτε τα σημάδια και να διαλέγετε τους λάθους τύπους ανθρώπων, οι οποίοι έχουν σκοπό να σας χειραγωγήσουν.

Μελέτες έχουν προσπαθήσει να εξηγήσουν γιατί όσοι ερωτεύονται εύκολα και γρήγορα, επιλέγουν συνήθως τοξικούς συντρόφους. Και κατέληξαν πως τα χαρακτηριστικά ενός τοξικού ανθρώπου μπορεί να θεωρούνται γενικά ανεπιθύμητα, ειδικά στο πλαίσιο μιας μακροχρόνιας σχέσης. Ωστόσο, για βραχυπρόθεσμες σχέσεις, μπορεί ενδεχομένως να εκληφθούν ως ελκυστικά. Για παράδειγμα, όταν δεν γνωρίζετε έναν ναρκισσιστή πολύ καλά, οι απόψεις και η τάση του να μιλάει για τον εαυτό του, ενδέχεται να σας κάνουν να πιστεύετε πως έχει αυτοπεποίθηση και είναι κοινωνικός. 

Σε μια δεύτερη μελέτη, 185 άνθρωποι κλήθηκαν να αξιολογήσουν ψεύτικα διαδικτυακά προφίλ ανδρών, με τοξικό χαρακτήρα. Και ανακάλυψαν πως όσοι ερωτευόντουσαν εύκολα και γρήγορα, είχαν προτίμηση στις πιο «σκοτεινές» προσωπικότητες.

Όσοι λοιπόν δεν δίνουν τον απαραίτητο χρόνο στον εαυτό τους για να επεξεργαστεί τον χαρακτήρα του άλλου και να δει τις αρνητικές πλευρές, καταλήγουν να ερωτευόνται σχεδόν πάντα τον λάθος άνθρωπο.

Το είδαμε εδώ