Οι καλύτερες τροφές για να αντιμετωπίσεις την τριχόπτωση

Οι καλύτερες τροφές για να αντιμετωπίσεις την τριχόπτωση(pexels)

Τα μαλλιά μου πέφτουν, τι να κάνω; Μια ισορροπημένη διατροφή αντιμετωπίζει την τριχόπτωση και είναι το μυστικό για λαμπερά, δυνατά μαλλιά» λέει η Karen Ansel, M.S., R.D. Βάλε στο πιάτο σου αυτές τις τροφές και πες «αντίο» στα θαμπά, ξηρά, εύθραυστα μαλλιά – και στις διαβόητες bad hair days.

Σε απασχολεί η τριχόπτωση; Κατανάλωσε edamame (φασόλια σόγιας)

«Καθώς οι τρίχες των μαλλιών αποτελούνται από πρωτεΐνες, η επαρκής λήψη αυτού του συστατικού είναι ουσιαστική για την ανάπτυξή τους» επισημαίνει η Karen Ansel. Μισό φλιτζάνι edamame με τη φλούδα τους περιέχει 11 γραμμάρια.

Σε απασχολεί η τριχόπτωση; Κατανάλωσε κραμβέλαιο

Το εμπορικό όνομα του κραμβέλαιου είναι το Canola oil και προέρχεται από το φυτό ελαιοκράμβη.

 

Το κραμβέλαιο είναι πλούσιο σε Ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία εμποδίζουν την ξηροδερμία, το ξεφλούδισμα και τις φλεγμονές στο τριχωτό της κεφαλής, προβλήματα που οδηγούν σε τριχόπτωση. Πρόσθεσε λίγο στη σαλάτα σου ή χρησιμοποίησέ το στη μαγειρική.

 

Σε απασχολεί η τριχόπτωση; Κατανάλωσε μύδια

Ο οργανισμός σου χρειάζεται ψευδάργυρο για να σχηματίσει κερατίνη, μία από τις πρωτεΐνες που συνθέτουν τα μαλλιά σου (και τα νύχια σου). Μόλις ένα από αυτά τα μαλάκια σου δίνει την ποσότητα ψευδαργύρου που αντιστοιχεί στην ημερήσια πρόσληψη.

Σε απασχολεί η τριχόπτωση; Κατανάλωσε βοδινό κρέας

Ο σίδηρος στο βοδινό είναι απαραίτητος για το σχηματισμό της αιμοσφαιρίνης, την οποία χρησιμοποιούν τα ερυθρά κύτταρα για να μεταφέρουν οξυγόνο στους θύλακες των τριχών. «Χωρίς αρκετό οξυγόνο, τα μαλλιά σου μπορεί να αρχίσουν να λεπταίνουν» εξηγεί η Karen Ansel.

Βοδινό + πιπεριές = υγιή μαλλιά

Το κόκκινο κρέας σού προσφέρει πρωτεΐνη και σίδηρο, ενώ οι πιπεριές σού δίνουν βιταμίνη C, η οποία μπορεί να βοηθά στην πρόληψη κατά της ψαλίδας. Οπότε ρίξε τις πιπεριές και στον κιμά σου!

Το είδαμε εδώ