Μακριές και τέλειες βλεφαρίδες με απλά βήματα

Μακριές και τέλειες βλεφαρίδες με απλά βήματα(pexels)

Οι μακριές, πλούσιες βλεφαρίδες είναι το όνειρο όλων μας. Σίγουρα ξέρεις κάποιον που έχει φυσικές μακριές βλεφαρίδες και ακόμα κι αν δεν φορά μάσκαρα δείχνουν υπέροχες.

Αν δεν ανήκεις στο club των υπέροχων βλεφαρίδων, μη στεναχωριέσαι γιατί εμείς είμαστε εδώ και θα σε βοηθήσουμε να μπεις.

 

Κάνε conditioning με έλαια

Για αρχή ξεκίνα αγοράζοντας ένα πακετάκι με καθαρά spoolie που θα σε βοηθήσουν στην εφαρμογή των ελαίων. Μάλιστα υπάρχουν και spoolie από μπαμπού, για μια πιο οικολογική λύση. Ποια έλαια όμως να προτιμήσεις;

 

Ελαιόλαδο

Υπάρχει κάτι που δεν μπορεί να κάνει το ελαιόλαδο; Το φυσικό ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε απαραίτητα λιπαρά οξέα που δρουν ως μαλακτικά, τα οποία ενυδατώνουν και μαλακώνουν τις βλεφαρίδες, ενθαρρύνοντας την ανάπτυξη τους.

 

Λάδι βιταμίνης Ε

Αυτό το έλαιο που προέρχεται από βιταμίνες χρησιμοποιείται εδώ και πολύ καιρό για πιο ισχυρές και πιο ενυδατωμένες βλεφαρίδες. Όσο λιγότερες βλεφαρίδες πέφτουν, τόσο πληρέστερες θα φαίνονται.

 

Λάδι καρύδας

Ένα άλλο ενυδατικό και ενισχυτικό βλεφαρίδων, είναι το λάδι καρύδας, το οποίο όταν εφαρμόζεται στις τρίχες, μπορεί να αποτρέψει την απώλεια πρωτεΐνης. Εάν το λάδι καρύδας είναι πολύ παχύ για να το χρησιμοποιήσεις με spoolie, μπορείς είτε να το ζεστάνεις ώστε να γίνει υγρό (απλώς βεβαιώσου ότι κρύωσε πριν από την εφαρμογή), ή ζέστανε το λίγο ανάμεσα στα χέρια σου και εφάρμοσε το στις βλεφαρίδες με τα δάχτυλά σου.

 

Καστορέλαιο

Βρίσκεται στη λίστα συστατικών πολλών ορών βλεφαρίδων, καθώς ενυδατώνει τις βλεφαρίδες, αναγκάζοντάς τες να φαίνονται πιο πλούσιες.

 

Απομάκρυνε το μακιγιάζ των ματιών σου με ήρεμες κινήσεις

Ένας εύκολος τρόπος για να κάνεις τις βλεφαρίδες σου μακρύτερες και πληρέστερες είναι να επιβραδύνεις πρώτα την τριχόπτωση. Κατά την αφαίρεση του μακιγιάζ των ματιών, φρόντισε να κάνεις απαλές κινήσεις. Όσο λιγότερο τραβάς ή τρίβεις τις βλεφαρίδες σου, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να πέσουν πρόωρα.

 

Αν χρησιμοποιείς καθαριστικό με βαμβάκι για παράδειγμα, άφησε το για λίγα δευτερόλεπτα πάνω στις βλεφαρίδες σου πριν ξεκινήσεις την αφαίρεση. Έτσι θα μαλακώσουν τα προϊόντα που υπάρχουν πάνω και θα φύγουν πιο εύκολα.

 

Δοκίμασε έναν ορό για βλεφαρίδες

Αν παρατηρείς ότι κάποιο από τα παραπάνω φυσικά προϊόντα δε σε βοηθούν, μπορείς να επιλέξεις έναν ορό για βλεφαρίδες από το εμπόριο. Συνήθως έρχονται σε μορφή υγρού κραγιόν με ένα λεπτό πινελάκι για τέλεια εφαρμογή.

 

Μακριές βλεφαρίδες με τη βοήθεια του μακιγιάζ

Αν δε θέλεις να περιμένεις να μακρύνουν οι βλεφαρίδες σου με φυσικό τρόπο, μπορείς να τις κάνεις πιο μακριές με τη βοήθεια του μακιγιάζ.

 

Τοποθέτησε μάσκαρα από την άκρη των βλεφαρίδων

Απέφυγε τις πολλές στρώσεις που μπορεί να σε μουτζουρώσουν. Αντ' αυτού πέρνα μια στρώση στην άκρη των βλεφαρίδων πρώτα. Έπειτα πέρνα μια δεύτερη στρώση από τη βάση προς τα έξω, όπως κάνεις συνήθως.

 

Χρησιμοποίησε το βουρτσάκι της μάσκαρα με σύνεση

Όταν θέλεις να ανοίξεις τα μάτια σου για πιο νεανική εμφάνιση, βούρτσισε τις βλεφαρίδες σου προς τις εσωτερικές γωνίες των ματιών σου. Εάν το έντονο αποτέλεσμα είναι αυτό που ψάχνεις, δουλέψε το βουρτσάκι προς τα έξω. Ίδιο βουρτσάκι, δύο πολύ διαφορετικά αποτελέσματα.

 

Δοκίμασε ψεύτικες βλεφαρίδες

Ξέρουμε, ξέρουμε δεν είναι εύκολο για όλους, αλλά με λίγη εξάσκηση θα τα καταφέρεις. Αν πάλι δυσκολεύεσαι, δοκίμασε τα τουφάκια που είναι πολύ πιο εύκολα στη χρήση τους και χτίσε το αποτέλεσμα που θέλεις. Η τοποθέτησή τους πολύ κοντά στις εσωτερικές γωνίες μπορεί να είναι ενοχλητική, οπότε ξεκίνησε από το κέντρο των βλεφαρίδων σου - ή απλώς εστίασε στην εξωτερική γωνία για πιο δραματικό look.

 

Δοκίμασε ένα eyelash lift

Είναι ουσιαστικά μια μαύρη απόχρωση και ημι-μόνιμη περμανάντ σε μια εκπληκτική υπηρεσία, ώστε να έχεις πιο σκούρες, κυρτές βλεφαρίδες για 8 έως 12 εβδομάδες χωρίς να χρειαστεί να ξανά βάλεις μάσκαρα.

 

Χρησιμοποίησε ψαλιδάκι βλεφαρίδων

Ακόμα κι αν δεν φοράς μάσκαρα, τα ψαλιδάκια βλεφαρίδων μπορούν να κάνουν θαύματα. Ένα πράγμα που πρέπει να σημειωθεί: Η άσκηση υπερβολικής πίεσης κατά το κύρτωμα των βλεφαρίδων μπορεί να προκαλέσει θραύση - ακριβώς το αντίθετο από αυτό που επιδιώκεις δηλαδή. Γι 'αυτό φρόντισε να κάνεις απαλές κινήσεις.

Το είδαμε εδώ