Φέρε το spa σπίτι σου, εύκολα

Φέρε το spa σπίτι σου, εύκολα(pexels)

Lockdown νούμερο 2 και λίγο πολύ, μιας και διανύουμε ήδη την δεύτερη εβδομάδα, έχουμε αρχίσει να το συνηθίζουμε. Την ξέρετε την παροιμία “τα λέω στη νύφη για να τα ακούσει η πεθερά”; Κάτι τέτοιο προσπαθώ να κάνω τώρα και γω. Και πώς αλλιώς να παλέψεις την καραντίνα, αν δεν αφιερώσεις και λίγο χρόνο στον εαυτό σου. Το γνωστό, λοιπόν, σε όλους spa, εγώ σας έχω βρει τρόπο να το μεταφέρουμε σπίτι.

Μπορεί υπό “φυσιολογικές” συνθήκες, το spa να το κανονίζαμε μόνο μια φορά τον χρόνο, στα γενέθλια, σε καμία γιορτή ή επέτειο, αλλά τώρα που μένουμε σπίτι και ο χρόνος δεν τρέχει, μπορούμε να το έχουμε όποτε θέλουμε. Πώς; Εγώ θα σας πω.

Στήσε το σκηνικό

Ποιος μπορεί να χαλαρώσει με τον σκληρό φωτισμό που μας είναι απαραίτητος για να κάνουμε τις δουλειές μας στο σπίτι; Κανείς, ξέρω. Γι’ αυτό, σβήστε τα φώτα και πάρτε ανά χείρας ένα κερί και κλειστείτε στο μπάνιο ή στο δωμάτιό σας. Κλισέ, αλλά είναι το βασικότερο κομμάτι να στήσει γύρω σου ένα σκηνικό που να σε ηρεμεί. Ακόμα καλύτερο θα ήταν αν επιλέγατε ένα αρωματικό κερί. Προτείνω λεβάντα. Η πιο χαλαρωτική μυρωδιά.

Η ώρα του ντουζ

Δεν είναι spa, αν δεν έρθεις σε επαφή με το νερό. Δε χρειαζόμαστε μια τεράστια μπανιέρα ή μια μεγάλη πισίνα. Μας φτάνει εκείνη που έχουμε στο σπίτι μας για να ρίξουμε μέσα τις Bath Bombs. Τι είναι αυτές; Είναι μικρές μπαλίτσες που τις ρίχνεις στο νερό και σκάνε. Με το που έρθουν σε επαφή με το νερό αφρίζουν και βγάζουν αρώματα. Σαν τα γνωστά άλατα μπάνιου που όλες ξέρουμε αλλά εκείνες έχουν την ιδιότητα να βοηθούν και στην αποτοξίνωση του δέρματος. Ένα καλό κρασί, μια μάσκα στο πρόσωπο και η αγαπημένη μουσική είναι απαραίτητα σε αυτό το βήμα.

Μην ξεχάσεις το scrub

Η σημασία της απολέπισης είναι χιλιοειπωμένη. Το να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα μας, είναι το πιο βασικό κομμάτι της περιποίησης μας. Η επιδερμίδα καθαρίζει σε βάθος και αναζωογονείται απαλλαγμένη από ρύπους. Μπορείτε να δείτε ιδέες για scrub εδώ.

Όλα ξεκινούν από το κεφάλι

Και τι εννοώ; Ένα καλό μασάζ στο κεφάλι, μπορεί από μόνο του να φέρει τη χαλάρωση ακόμη και αν δεν έχετε κάποιο κερί ή bath bombs ή και τίποτα άλλο. Και εννοείται μπορούμε να το κάνουμε και μόνες. Διαλέξτε ένα έλαιο για τα μαλλιά και απλώστε το στα δάχτυλά σας κυρίως. Κάνετε κυκλικές κινήσεις στο κεφάλι σας ασκώντας πίεση τόσο όσο για 3 λεπτά. Στη συνέχεια λουστείτε όπως συνηθίζετε. Το μασάζ εκτός της χαλάρωσης που προσφέρει, βοηθά στην κυκλοφορία του αίματος και αυτό με τη σειρά του στο μεγάλωμα της τρίχας. Οπότε, ακόμη και αν δεν το κάνετε για να ηρεμήσετε, επιβάλλεται να το κάνετε όταν λούζεστε.

Τέσσερις μικρές συμβουλές που θα σας κλέψουν ελάχιστο χρόνο αλλά θα σας βοηθήσουν για όλο το υπόλοιπο της μέρας. Τι λέτε; Δεν αξίζει να το δοκιμάσετε; Γιατί αν δεν είστε εσείς καλά, δεν είναι κανείς. Τα λέω και στη μαμά μου εγώ αυτά, να ξέρετε.

Περιμένω τα μηνύματα σας, όπως πάντα!