Princess Consuela: Baby stories και μια Απεγνωσμένη Νύφη από μια γραφίστρια

Princess Consuela: Μία γραφίστρια που ονειρεύεται να αλλάξει την Αθήνα

Η Princess Consuela, είναι μια γραφίστρια πορωμένη με τη γνωστή σειρά Φιλαράκια και φαν της Φοίβη Μπουφέ. Έχει όνειρο να χρωματίσει όλες τις ταμπέλες της Αθήνας και μπορει να σχεδιάσει ό,τι της ζητήσεις. Φτιάχνει πορτρέτα και καλλιτεχνών αλλά για να είναι περισσότερο ενδιαφέρον, τους σχεδιάζει μωρά. Σχέδιό της που εξελίσσεται, η Απεγνωσμένη Νύφη. Ας τη γνωρίσουμε καλύτερα. 

 

Ποια είναι η Princess Consuela; 

Θα σου πω μια μικρή ιστορία… Όλα ξεκίνησαν πριν 12 χρόνια όταν έκανα το λογαριασμό μου στο facebook και έμαθα ότι μπορώ να γράψω ότι όνομα ήθελα, έτσι σαν πορωμένη με τα “φιλαράκια” και τρελή φαν της Φοίβης λόγω ότι παίζω και μουσική με βάφτισα Princess Consuela. Σκέψου ότι υπάρχει κόσμος ακόμα και τώρα μετά από τόσα χρόνια που με φωνάζει Consuela, οπότε ήταν λογικό να κολλήσω και το design και να γίνω η Princess Consuela Design (aka. Σταυρούλα Κυβέλου).

princessconsuella-ewoman

Ποια είναι τα όνειρα σου;

Θα ήθελα να μπορούσα να αλλάξω όλη την Αθήνα και εννοώ θα ήθελα να μπορούσα να φτιάξω από την αρχή όλες τις ταμπέλες που βλέπουμε στους δρόμους, από τον ηλεκτρολόγο της γειτονιάς μέχρι και το μεγαλύτερο μαγαζί που υπάρχει. Θα ήθελα να είχε η Αθήνα χρώμα και μια ομοιομορφία, να περπατάς στο δρόμο και να νοιώθεις χαρά από τα χρώματα, να σε κάνει να θες να χορέψεις στο δρόμο και να τραγουδήσεις…

 

Ποιο σχέδιο σου ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση;

Πιστεύω το πρώτο από όλα, η Ελεονώρα Ζουγανέλη δηλαδή… το οποίο αν δεν πετύχαινε ίσως και να μην είχα συνεχίσει να φτιάχνω και άλλα. Όταν το πήρε κιόλας στα χέρια της και μου είπε πόσο της άρεσε και πόσο της έφτιαξε τη διάθεση τότε είπα συνέχισε είσαι σε καλό δρόμο. 

zouganeli-ewoman

Προτιμάς να σχεδιάζεις ελεύθερα ή κατά παραγγελία;

Ξεκίνησα να σχεδιάζω ελεύθερα στην αρχή γιατί ήθελα να φτιάχνω ότι μου άρεσε εμένα αλλά στη πορεία, το οποίο έγινε και πάρα πολύ γρήγορα, έγινε και κατά παραγγελία και μπορώ να πω ότι μου αρέσει να φτιάχνω για άλλους σχέδια με το δικό μου στυλ και με τις δικές τους πληροφορίες που μου δίνουν για το κάθε σχέδιο. Τις περισσότερες φορές, δηλαδή, ζητάνε να σχεδιάσω κάποιο δικό τους πρόσωπο στο οποίο θέλουν να το κάνουν δώρο, οπότε πρέπει να μάθω ποιο είναι αυτό το άτομο. Σε αυτό το κομμάτι με βοηθάει το πρόσωπο το οποίο το ζήτησε δίνοντας μου πληροφορίες. Και η μεγαλύτερη χαρά είναι όταν παραδίδεται στα χέρια τους και τους φτιάχνει η διάθεση και γελάνε άπειρα με τους εαυτούς τους μωρά - παιδιά.

 

Πώς ξεκίνησες;

Δουλεύω σαν γραφίστρια πάρα πολλά χρόνια αλλά τα τελευταία δύο χρόνια είχα ασχοληθεί με τη μουσική πιο επαγγελματικά βάζοντας τη γραφιστική σε δεύτερη μοίρα. Όταν όμως μας υποδέχθηκε ο covid και ακυρώθηκαν όλα τα μουσικά που τρέχανε εκεί είπα, ώπα τι κάνουμε; Ευτυχώς που είχα την επιλογή να ασχοληθώ με κάτι άλλο. Έτσι μία μέρα που καθόμουνα λέω τι να σχεδιάσω και να μπορεί να έχει ένα ενδιαφέρον; Σκέφτηκα τι έχουμε όλοι στα σπίτια μας που μας δίνουν χρώμα, μας φτιάχνουν τη διάθεση και τα διαλέγουμε εμείς; Κάδρα! Οκ, λέω κάδρα, αλλά με τι θέμα; Γιατί να μην κάνω αγαπημένους μου καλλιτέχνες ή αφίσες που μου αρέσουν; Και για να γίνει πιο ενδιαφέρον γιατί να μην είναι όλοι τους όπως τους ξέρουμε και τους αγαπάμε σήμερα αλλά σε μωρά; Δεν θα έχει περισσότερη πλάκα; Έτσι βγήκε η ιδέα του Baby Stories που εκτός των custom και τους καλλιτέχνες μωρά, εξελίσσω και την “Απεγνωσμένη Νύφη” η οποία σαν καρτούν είμαι εγώ (χαχαχαχαχα) που λόγω καραντίνας δεν μπορεί να παντρευτεί και έχει μονίμως νεύρα με όλους και με όλα και κάθε μέρα ζει μια νέα περιπέτεια από τη καθημερινότητα μας!

cookies-ewoman

Είναι χόμπι ή επάγγελμα, τελικά; 

Είναι χόμπι το οποίο εξελίσσεται σε επάγγελμα αυτή τη στιγμή.

 

Ποια παραγγελία δε θα δεχόσουν να εκτελέσεις;

Νομίζω οτιδήποτε είχε σχέση με τις θρησκείες.

 

Υπάρχει αγαπημένο σχέδιο;

Αν ξεχώριζα ένα περισσότερο, αυτό θα ήταν ο David Bowie σαν Ziggy Stardust λόγο ότι είναι και από τους αγαπημένους μου καλλιτέχνες και μία περσόνα που δεν θα ξανα υπάρξει σίγουρα και ο Freddie Mercury για τους ίδιους λόγους. 

davidbowie-ewoman

Που σε βρίσκουμε;

Σπίτι μου αυτό το καιρό (χαχαχαχα)… και στα social Facebook - Instagram σαν Princess Consuela Design.

 

Θες να αφήσεις ένα μήνυμα στους αναγνώστες μας;

Κάντε το χόμπι σας με πολλή πολλή πολλή αγάπη και τρελή αφοσίωση και που ξέρετε μπορεί να γίνει η δουλειά σας…