Φωτογραφί-ΖΩ: Η Πρωτοχρονιά των έγκλειστων

Η παραμονή των έγκλειστων ιουστινα

Κάθε μέρα η τηλεόραση κάνει λόγο για την επιδημιολογική εικόνα, όπου μια η χώρα βουλιάζει, μια βελτιώνεται και τέλος απογειώνεται και προσγειώνεται απότομα σε έναν κυκεώνα από fake news μαζί με αλήθειες.

Το εμβόλιο έφθασε μαζί με τις πρώτες παρενέργειες, οι οποίες δεν είναι πραγματικές αντενδείξεις αλλά ανύπαρκτες συνωμοσίες, που δημιουργούνται από στενόμυαλους ανθρώπους που βάζουν εαυτόν, πάνω από την επιστήμη, αμφισβητώντας την.

Ενώ όλα τα παραπάνω συζητούνται νυχθημερόν, η οικονομική ανασφάλεια κλιμακώνεται αντί να αποκλιμακώνεται και οι συνέπειες σύντομα θα είναι ορατές ακόμα και στον πιο αισιόδοξο.

Αυτή η παραμονή Πρωτοχρονιάς θα είναι μοναχική με αδειανούς ολοφώτιστους δρόμους και πλατείες, χωρίς κάλαντα, με αδιάλειπτους ελέγχους από τις Αρχές, απαγόρευση κυκλοφορίας, sms με κωδικούς και κοινωνικές επαφές μέχρι εννέα άτομα.

Μακάρι το 2020 στο φινάλε του, να σηματοδοτήσει την αρχή του τέλους της πανδημίας, που έκανε όλο τον πλανήτη να κλειστεί στο σπίτι του και η γενική αλήθεια πως το πιο βαθύ σκοτάδι έρχεται πριν την αυγή να ισχύει και σε αυτή την περίπτωση.