Τι καταστρέφει τα μαλλιά και πώς το αντιμετωπίζουμε;

Τι καταστρέφει τα μαλλιά και πώς το αντιμετωπίζουμε;

Τα μαλλιά μας είναι ένας από τους θησαυρούς που κουβαλάμε πάνω μας και πρέπει να τα φροντίζουμε. Αν όμως δεν είμαστε ειδικοί, μπορούμε να κάνουμε λάθη που θα τα βλάψουν. Μην ανησυχείτε όμως. Το ewoman φροντίζει για σας και σας έχει τη λύση. Ιδού οι βασικές αιτίες που προκαλούν φθορά στα μαλλιά και πώς να τις αντιμετώπισετε:

1. Αν κανετε βαφή, ανταύγειες, ντεκαπάζ και άλλες τεχνικές εργασίες στα μαλλιά σας θα πρέπει πάντα, σε κάθε λούσιμο, να χρησιμοποιείτε το κατάλληλο σαμπουάν και conditioner .Τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα απαραίτητο είναι μια μάσκα. Όλα τα προϊόντα που χρειάζεστε θα σας τα προτείνει ο κομμωτής σας.

2. Αν χρησιμοποιείτε  συχνά πιστολάκι, μασιά κτλ, το στέγνωμα πρέπει να είναι προσεκτικό. Πρώτα μια θερμοπροστατευτική κρέμα, ύστερα στέγνωμα στη ρίζα ώστε η υγρασία να μείνει στις άκρες και να σας βοηθήσει να δώσετε τη φόρμα που επιθυμείτε στο χτένισμά σας. Οσο για τα θερμαντικά των μαλλιών, προσοχή στις υψηλές θερμοκρασίες.

3. Αν σας αρέσει να χρησιμοποιείτε ρόλει, προσοχή στις άκρες των μαλλιών. Τη στιγμή που θα τις τυλίγετε να προσέχετε να είναι ομοιόμορφα τυλιγμένες. Αν δεν το κάνετε, τότε θα φθαρθούν και θα σπάσουν οι άκρες. Φροντίστε ακόμη να χρησιμοποιείτε βούρτσες με φυσική τρίχα, που δεν προκαλούν στατικό ηλεκτρισμό.

Σύντομα θα επανέλθουμε με περισσότερα tips&tricks για τα μαλλιά σας. Μέχρι τότε, να είστε καλά και να φροντίζετε τον εαυτό σας!