Eman says: Ο «αλήτης» σου είναι και πρίγκιπας;

Ο «αλήτης» σου είναι και πρίγκιπας;

Η επιλογή συντρόφου είναι υποκειμενική. Όπως κάθε άντρας έτσι και κάθε γυναίκα έχει δικαίωμα στην επιλογή που κάνει και αυτή είναι σεβαστή ασχέτως αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε. Είτε είναι λάθος είτε σωστή σίγουρα θα επιφέρει εμπειρία.

Η επιλογή, συνήθως, βασίζεται σε αρκετούς και διάφορους παράγοντες. Είτε είναι σοβαροί είτε επιφανειακοί. Η καθεμία έχει σχηματίσει ένα πρότυπο στο μυαλό της και υποσυνείδητα ή συνειδητά το συγκρίνει ή το εμπλουτίζει κάθε φορά με αυτό που συναντάει. Αυτό το πρότυπο αναλόγως με την εμπειρία και τα θέλω της είναι λίγο ή πολύ σχηματισμένο. Ξέρει, δηλαδή, λίγο ή πολύ τι θέλει.

Εγώ θέλω να αναφερθώ σε ένα συγκεκριμένο πρότυπο. Ένα που αρκετές φορές και απ’ όσα έχω ακούσει έρχεται πρώτο. Μάλλον είναι το αντίστροφο του “nice guys finish last”. Ένα πρότυπο που θέλει… προσοχή. Και λέω προσοχή γιατί έχει δύο αντικρουόμενα χαρακτηριστικά.
Τον πρίγκιπα-αλήτη.

Αχ αυτός ο πρίγκιπας-αλήτης, τι σας έχει κάνει. Πιο δύσκολο συνδυασμό δεν θα μπορούσατε να ψάξετε. Καταλαβαίνω ότι έχει χαρακτηριστικά και των δυο «κόσμων» και σας ελκύει. Είναι κύριος αλλά κάποιες φορές όχι και τόσο. Έχει όλες τις βασικές αρχές αλλά έχει και κάποια χαρακτηριστικά που σας κρατάνε σε επαγρύπνηση. Ένα είδος αλατοπίπερου ίσως.
Δεν είναι «φλουφλάκος», που λέω εγώ. Αλλά το να έχει τα καλύτερα των δύο «κόσμων» είναι εξαιρετικά δύσκολο. Να είναι κύριος, να σας σέβεται και να είναι εντάξει απέναντί σας σε συνδυασμό με την κατάλληλη δόση «αλητείας» είναι σπάνιο. Όπως καταλαβαίνετε είναι δύο αντίθετα χαρακτηριστικά. Αν κάναμε ένα σχεδιάγραμμα θα είχαμε στην μια άκρη τον πρίγκιπα και στην άλλη τον αλήτη.
Ο ιδανικός συνδυασμός θα ήταν μάλλον κάπου στο κέντρο με κάποιες παρεκκλίσεις δεξιά ή αριστερά ανάλογα με τα γούστα. Αυτό που παρατηρώ όμως είναι ότι πολλές γυναίκες δυστυχώς την «πατάνε». Στην προσπάθειά τους να επιλέξουν τον ιδανικό συνδυασμό πέφτουν έξω.

Έλκονται τόσο πολύ από κάποιους «αλήτες» που παραβλέπουν το κομμάτι του πρίγκιπα. Τους ξελογιάζουν τόσο πολύ κάποια χαρακτηριστικά του που βάζουν στην άκρη πολλά. Πολλά και απολύτως σημαντικά. Γιατί ωραίος ο «αλήτης» αλλά τι να το κάνεις αν δεν έχει βασικά χαρακτηριστικά του πρίγκιπα;
Μπορεί να ζήσεις μαζί του εξαιρετικές εμπειρίες και ίσως να ερωτευθείς τρελά αλλά... Τα "αλλά" είναι πολλά. Η συμβουλή που δίνω στις φίλες μου και θα δώσω και σε εσένα είναι ότι αν ψάχνεις ένα τέτοιο πρότυπο μην ξεχνάς να ελέγξεις ότι ο «αλήτης» σου είναι ΚΑΙ πρίγκιπας.

Στείλε μου ένα mail στην διεύθυνση eman.listens.to.you@gmail.com και θα χαρώ πολύ να ανταλλάξουμε απόψεις, να σχολιάσουμε θέματα που ήδη έχουν δημοσιευτεί, να προβληματιστούμε με άλλα ευχάριστα ή δυσάρεστα, λυμένα ή άλυτα, να σου δώσω κάποια συμβουλή που μπορεί να σε βοηθήσει και μέσω όλων αυτών να εξελιχθούμε και οι δύο.