Τις πιο ψεύτικες μάσκες τις φοράμε απέναντι στον εαυτό μας

Τις πιο ψεύτικες μάσκες τις φοράμε απέναντι στον εαυτό μας

Είναι και κάτι μάσκες αληθινές από κείνες που αφομοιώνονται στα πρόσωπα. 
Που παίρνουν τη σάρκα και τα οστά τους και γίνονται ένα μαζί τους. 
Κάτι μάσκες που άλλοτε τις αποστρέφεσαι και άλλοτε τις λατρεύεις. 

Κάποιες τις αγαπάς και κάποιες τις απεχθάνεσαι. Τις θαυμάζεις ή τις λυπάσαι.
Γιατί είναι μερικές που κρύβουν την ασχήμια της ψυχής κάτω από την άψυχη ομορφιά τους. Καλύπτουν τέλεια το φθόνο τους κάτω από την αδιόρατή τους υποκρισία. 

Χώνουν το ψέμα, κάτω από την καμουφλαρισμένη τους αλήθεια.
Χρησιμοποιούν την τελειότητα του υλικού τους για να κρύψουν τη συναισθηματική τους αδυναμία. Και σε αναγκάζουν να τις αποφεύγεις και να τις φοβάσαι. 

Να τις αποστρέφεσαι και να τις αντιπαθείς. Γιατί σε τυφλώνουν και σε αηδιάζουν ταυτόχρονα... Και είναι κι αυτές οι πιο ψεύτικες και αψεγάδιαστες που συνηθίσαμε να φοράμε καθημερινά και διαχρονικά απέναντι στο ίδιο μας τον εαυτό. 

Εκείνες που κλείνουν μέσα τους τις φοβίες και τα απωθημένα μας που τρομάζουμε να αντιμετωπίσουμε. Τις ενοχές και τις τύψεις μας που δεν θέλουμε να αντικρίσουμε. Αυτές που αποκαλύπτουν αισιοδοξία κρύβοντας μέσα τους την απόγνωσή μας.
Τις κομματιασμένες καρδιές μας κάτω από την χαρούμενη όψη τους. Τους εξαντλητικούς μας αγώνες πίσω από την πρόσχαρη εικόνα τους. Και έχουνε γίνει ένα με το δέρμα του προσώπου μας τόσο πολύ που δεν μπορούμε η τρομάζουμε να απαλλαγούμε από δαύτες. 

Γιατί αποτροπιάζουμε στην πραγματική μας όψη. Γιατί δεν μάθαμε ποτέ να αγαπάμε εμάς... Γιατί μ' αυτές ξεγελάμε τους εαυτούς μας που ποτέ δεν αποδεχτήκαμε... Και είναι κι οι άλλες... αυτές που τις λατρεύεις και τις αγαπάς με την πρώτη ματιά. 

Γιατί πάντα τις συνοδεύει ένα ζεστό και λαμπερό βλέμμα. Τις πλαισιώνουν δύο μεγάλα αυθεντικά ζεστά μάτια. Και σκεπάζουν όλο τον πόνο και την στεναχώρια πίσω από τα πιο όμορφα και φωτεινά χαμόγελα. 

Και είναι αυτές που θαυμάζεις ολόχρονα και εύχεσαι να είχες τη δύναμη να φορέσεις και εσύ για λίγες μέρες ή ώρες του χρόνου.

Γιατί είναι αυτές που σου δίνουν το κίνητρο και το σθένος, την ελπίδα και το κουράγιο να αντικρίζεις τις άλλες... τις ψεύτικες και απατηλές!

ΚΑΛΕΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ!