Η ζωή δοκιμάζει την αντοχή μας και τον τρόπο που υπάρχουμε

Η ζωή δοκιμάζει την αντοχή μας και τον τρόπο που υπάρχουμε

Πώς να την παλέψεις λένε τη ζωή, απάλευτη είναι!

Πορεύσου μαζί της, μην γίνει βραχνάς αλλά ευλογία. Ξύπνα το πρωί και αντί να πεις ωχ ξημέρωσε πάλι, χάρισε της ένα χαμόγελο. Όχι μόνο γιατί είσαι ζωντανή, όχι μόνο γιατί κατεβάζεις τα δυο σου πόδια απ΄το κρεβάτι και περπατάς, όχι μόνο που θα βγεις στο μπαλκόνι και θα μυρίσεις τη μέρα που σου χαρίζεται…

Αλλά γιατί μπορείς να το κάνεις. Απλά μπορείς.

Το κάλεσμα της περιπέτειας της κάθε μέρας είναι ακαταμάχητο. Ποτέ δεν θα νιώσεις τόσο ζωντανός, όσο την ώρα που λες καληνύχτα. Σημαίνει πως τα κατάφερες, σου δόθηκε η επόμενη μέρα. 

Η ανασύνταξη, για κάθε σου επιθυμία και θέλω, επανέρχεται δριμύτερη. 
Αγάπη για σένα το πιο κυρίαρχο συστατικό, πάθος για όσα πρεσβεύεις, και επιμονή. Δεν είσαι λιγότερο προνομιούχος από κανέναν άλλον. 

Δόξα δεν υπάρχει, για όσους ηθελημένα και παραπονιάρικα μένουν πίσω. Στα πολλά λόγια τους, θα βρεις πόσο πολύ φταίνε οι άλλοι, μα ποτέ οι ίδιοι. Αλλά να ξέρεις πως μέσα τους, το σαράκι της λιποταξίας απ' την ζωή τους τρώει.

 Η ζωή δοκιμάζει την αντοχή μας, την αλαζονεία μας, και τελικά τον τρόπο που υπάρχουμε. Μας κάνει καλύτερους όχι χειρότερους. Ικανούς να γευτούμε το αλάτι και τη ζάχαρη. Να κατανοήσουμε τη διαφορά εκ των δυο λευκών. 

Κλάψε αν θέλεις, κλάψε δυνατά με φωνή να βγαίνει από μέσα σου, αλλά μην θρηνήσεις. Ο θρήνος σημαίνει πως έχει έρθει απώλεια, ίσως η δική σου. Ξημερώνει λοιπόν, και θα ξημερώνει πάντα. Η δική σου ζωή αφήνει το κουκούλι και την ασφάλεια, για μια ακόμα μάχιμη μέρα. Η επιλογή με το ποιους θέλεις να είσαι, είναι στο μυαλό σου ήδη.

Επέλεξε να είσαι με τους πολεμιστές, εκεί όπου θα κλάψεις θα χτυπηθείς θα ματώσεις, αλλά στο τέλος θα κερδίσεις. Την επόμενη μέρα που θα σε φέρει πιο κοντά σε αυτό που επιθυμείς.. Όσο περισσότερο πλησιάζεις τόσο η χαρά θα είναι μεγαλύτερη. Γιατί το κερδίζεις, γιατί σου πρέπει. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ