Η βιβλιοπρόταση του Ewoman: «Τζέιν Έιρ» από τις Εκδόσεις Μίνωας

Η βιβλιοπρόταση του Ewoman: Τζέιν Έιρ από τις Εκδόσεις Μίνωας

Ένας νέος τίτλος προστίθεται στην εμβληματική παιδική σειρά των Εκδόσεων Μίνωας «Γαλάζια Βιβλιοθήκη» – μια σειρά που πρωτοκυκλοφόρησε το 1966 και συνεχίζει να αποτελεί την πρώτη επιλογή των ελληνικών οικογενειών σε κλασικά αναγνώσματα.

Η ιστορία της Τζέιν Έιρ της ορφανής αυτής ηρωίδας έχει χαρίσει συγκίνηση σε αμέτρητους αναγνώστες. Το ήθος, η εργατικότητα, το θάρρος και η ακατάβλητη μαχητικότητα συνθέτουν στο πρόσωπό της έναν χαρακτήρα που υπερνικά όλες τις αντιξοότητες της ζωής για να κατακτήσει την ευτυχία.

Η εξάχρονη Τζέιν χάνει και τους δύο γονείς της και με εντολή της θείας της μπαίνει σε ένα οικοτροφείο. Χάρη στην αξιοθαύμαστη δύναμή της θα καταφέρει να ξεπεράσει τις κακουχίες και να επιβιώσει σε ένα πολύ σκληρό περιβάλλον. Αποφοιτώντας, εννιά χρόνια μετά, προσλαμβάνεται ως γκουβερνάντα και δασκάλα της Αντέλ, θετής κόρης του Έντουαρντ Ρότσεστερ. Στον πύργο όμως όπου ζουν κάτι παράξενο συμβαίνει. Ποιο σκοτεινό μυστικό προσπαθεί να κρατήσει πάση θυσία ο Έντουαρντ;

1

Λίγα λόγια για τη Σαρλότ Μπροντέ

Η Σαρλότ Μπροντέ γεννήθηκε το 1816 και ήταν το τρίτο από τα έξι παιδιά του Ιρλανδού κληρικού Πάτρικ Μπροντέ και της Μαρία Μπράνγουελ. Μετά τον θάνατο της μητέρας της, την ανατροφή των κοριτσιών ανέλαβε η θεία τους. Το 1824 στάλθηκε μαζί με τις αδελφές της σε εκκλησιαστικό σχολείο. Οι κακές συνθήκες του σχολείου επιβάρυναν την υγεία της, ενώ προκάλεσαν τον θάνατο

από φυματίωση των δύο μεγαλύτερων αδελφών της. Η Σαρλότ συνέχισε την εκπαίδευσή της και έγινε δασκάλα, ενώ από το 1839 ως το 1841 εργάστηκε ως οικονόμος σε αρκετές οικογένειες. Το 1842 μαζί με την αδελφή της, Έμιλι, εργάστηκαν σε οικοτροφείο στις Βρυξέλλες. Το 1854 παντρεύτηκε τον εφημέριο Άρθουρ Μπελ Νίκολς. Πέθανε την επόμενη χρονιά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της. Έγραψε συνολικά τέσσερα μυθιστορήματα. Το Τζέιν Έιρ, που εκδόθηκε το 1847, αποτελεί το δημοφιλέστερο και πιο πετυχημένο έργο της.