Jade roller: Το μυστικό για νεανική και λαμπερή επιδερμίδα

Jade roller: Το μυστικό για νεανική και λαμπερή επιδερμίδα(PEXELS)

Η περιποίηση του προσώπου αποτελεί μια καθημερινή συνήθεια που διατηρεί την επιδερμίδα καθαρή, όμορφη και λαμπερή. Το jade roller ήρθε λοιπόν για να βοηθήσει στην ρουτίνα αυτή, ενισχύοντας την εικόνα του δέρματος και κάνοντας το να δείχνει πιο νεανικό.

Πρόκειται για ένα εργαλείο ομορφιάς που τον τελευταίο καιρό έχει γίνει πολύ δημοφιλές. Ωστόσο δεν είναι κάτι καινούργιο. Έχει βαθιές ρίζες στο παρελθόν, αφού οι Κινέζοι το χρησιμοποιούσαν από τον 7ο αιώνα.

Σίγουρα θα το έχει πάρει το μάτι σας να χρησιμοποιείται από διάσημες beauty bloggers, youtubers και influencers στο Instagram. Γνωρίζετε όμως τι ακριβώς είναι και ποιες οι ευεργετικές του ιδιότητες για την επιδερμίδα;

Μάθετε όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για το ρόλερ προσώπου με νεφρίτη ή χαλαζία.

Τι είναι το jade roller;

Αν και συνηθίζεται να λέγεται jade roller, στην ουσία πέρα από το κλασικό σχέδιο του νεφρίτη (jade), του θεραπευτικού αυτού πολύτιμου λίθου, υπάρχουν και άλλα ρόλερ προσώπου από ροζ ή μωβ χαλαζία, καθώς και από οψιδιανό ή μέταλλο.

Το απλό αυτό gadget ομορφιάς κάνει μασάζ στο πρόσωπο προσφέροντας πληθώρα ευεργετικών ιδιοτήτων. Παράλληλα μειώνει το στρες και την ένταση από την επιδερμίδα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί καθημερινά, βελτιώνοντας την όψη του δέρματος, κάνοντας το πιο νεανικό και λαμπερό.

Το εργαλείο αυτό αποτελείται συνήθως από δυο ρολό διαφορετικού μεγέθους με μια χειρολαβή που τα συνδέει. Το μικρό ρολό χρησιμοποιείται σε επιφάνειες όπως τα φρύδια, κάτω από τα μάτια κλπ, ενώ το μεγάλο στο υπόλοιπο πρόσωπο.

Το roller από νεφρίτη είναι ελαφρώς βαρύ και δροσερό (ειδικά αν το βάλετε για λίγο στο ψυγείο).

Οι ευεργετικές ιδιότητες της χρήσης του ρόλερ για μασάζ προσώπου

Τα οφέλη του roller προσώπου για το δέρμα είναι τα εξής:

  • Η κίνηση του ρόλερ βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στην επιδερμίδα, κάνοντας το πρόσωπο να δείχνει πιο σφριγηλό και λαμπερό.
  • Το μασάζ προσώπου με αυτό συμβάλλει στη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος και προλαμβάνει τις ρυτίδες, καταπραΰνοντας το δέρμα αντί να το ερεθίζει.
  • Παράλληλα η μείωση της έντασης και του στρες από την επιδερμίδα, βοηθά στον καλύτερο έλεγχο των εξάρσεων ακμής και εκζέματος που συνήθως προκαλούνται από αυτά.
  • Μειώνει το πρήξιμο, όπως αυτό κάτω από τα μάτια, διεγείροντας τη λεμφική αποστράγγιση και βοηθώντας στην αποβολή των τοξινών.
  • Χρησιμοποιώντας το μετά από την παραμονή του για λίγο στο ψυγείο ή με τη φυσική δροσιά της πέτρας, μειώνεται γρήγορα το οίδημα και συσφίγγονται οι πόροι στο πρόσωπο.
  • Προσφέρει λαμπερή όψη στο πρόσωπο και οι μαύροι κύκλοι στα μάτια εξαφανίζονται.
  • Αν το χρησιμοποιήσετε για να απλώσετε ένα έλαιο ή μια ενυδατική κρέμα στο πρόσωπο, βοηθάτε στην καλύτερη απορρόφηση του. Επίσης, πιστεύεται ότι διευκολύνει τα προϊόντα να εισχωρούν στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας.

    Πως χρησιμοποιείται το ρόλερ προσώπου από νεφρίτη ή χαλαζία

Το roller μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης του προσώπου σας. Μάλιστα πολλοί δερματολόγοι συνιστούν την χρήση του κάθε μέρα, έτσι ώστε τα αποτελέσματα να είναι καλύτερα.

Κάνοντας λοιπόν μασάζ με το ρόλερ προσώπου για 5 λεπτά, σύμφωνα με μια έρευνα του 2018, μπορείτε να αυξήσετε τη ροή του αίματος στα μάγουλα σας, ενώ η εφαρμογή του για 10 λεπτά είναι αρκετή.

Τα βήματα για τη χρήση του roller νεφρίτη ή χαλαζία είναι τα εξής:

  1. Αφού πρώτα τελειώσετε με τον καθημερινό καθαρισμό του προσώπου σας, εφαρμόστε ένα έλαιο προσώπου, ένα σέρουμ ή μια ενυδατική κρέμα.
  2. Έπειτα πάρτε το ρόλερ και ξεκινήστε κάνοντας ανοδικές κινήσεις με ελαφριά πίεση στο λαιμό σας.
  3. Μετά προχωρήστε με το μασάζ από το σαγόνι προς το αυτί και στις δυο πλευρές του προσώπου.
  4. Στη συνέχεια μεταφέρετε το ρολάρισμα στα ζυγωματικά, ξεκινώντας από τη μύτη και κινώντας το προς τα μαλλιά.
  5. Ολοκληρώστε με το μέτωπο κάνοντας με ανοδικές κινήσεις από τη μέση του προς τους κροτάφους.
  6. Τέλος, προχωρήστε στο μασάζ των φρυδιών και της περιοχής κάτω από τα μάτια με το μικρό ρόλερ (αν έχετε το διπλό). Η κατεύθυνση που θα ακολουθήσετε θα είναι οριζόντια. Μάλιστα η κίνηση αυτή στα φρύδια βοηθά και στην ανακούφιση από τον πονοκέφαλο.

Γενικότερα, οι κινήσεις που θα κάνετε με το roller στο πρόσωπο σας θα πρέπει να ξεκινούν από το κέντρο του και να πηγαίνουν προς τα έξω, κάνοντας 4-5 επαναλήψεις σε κάθε περιοχή.

Επίσης, αφού τελειώσετε με το μασάζ του προσώπου θα πρέπει να απολυμάνετε το ρόλερ νεφρίτη ή χαλαζία, ειδικά αν έχετε χρησιμοποιήσει και κάποιο καλλυντικό προϊόν. Απλά σαπουνίστε το με ένα ήπιο καθαριστικό ή κάποιο σαπούνι για μωρά και ξεπλύνετε το, ρολάροντας το κάτω από τρεχούμενο χλιαρό προς ζεστό νερό. Τέλος, σκουπίστε το με μια καθαρή πετσέτα και αποθηκεύστε το.

Το είδαμε εδώ