Γιατί τόσο άγχος για το "για πάντα";

Γιατί τόσο άγχος για το "για πάντα";(pixabay)

Σε μια εποχή που τα πάντα βρίσκονται στον αέρα, που ακόμη και η ίδια μας η ζωή είναι τόσο εύθραυστη, υπάρχουν άνθρωποι που κυνηγούν ένα "για πάντα". Ψυχές που αναζητούν τον έρωτα, την αγάπη, το άλλο μισό και μοναδικό τους. Και πολύ καλά κάνουν, αλλά γιατί τόσο άγχος, ρε παιδιά;

Σε μια εποχή που μας αποδεικνύει καθημερινά πως όλα μπορούν να αλλάξουν και να γυρίσουν τη ζωή μας τούμπα, εμείς ονειρευόμαστε ουτοπίες και δε δεχόμαστε κάτι λιγότερο. Ψειρίζεις λεπτομέρειες, αναρωτιέσαι για το ποιες θα είναι οι σωστές κινήσεις σου, ψάχνεις τα άστρα κ.α. Για να κρατήσει για πάντα. Σου δείχνουν τον ήλιο και κοιτάς το δάχτυλο.

Γιατί να είναι όλα σε κουτάκια; Τους σιχαίνομαι τους συμβιβασμούς και δε θα παρότρυνα ποτέ άνθρωπο σε κάτι τέτοιο. Αλλά γιατί εσύ που είσαι εκεί έξω δε σκέφτεσαι το "για όσο".
Για όσο θα περνάμε καλά. Για όσο θα με κάνεις να γελάω. Για όσο θα καις την ψυχή μου. Για όσο θα αντέχουμε ο ένας τον άλλον.

Δεν πιστεύω στο "για πάντα" που καρφώνεται στο μυαλό σας και χάνεται μεγάλο ποσοστό του έρωτα. Πιστεύω στο "για όσο" θα ονειρεύομαι στο πλάι του συντρόφου που θα επιλέξω. Και αυτό, θα  είναι για πάντα!
Χωρίς εισαγωγικά!