Στην Ονειρούπολη Δράμας το παραμύθι ξεκίνησε...

oneiroupoli-ewoman

Εδώ και 17 χρόνια, μια πόλη στο Βορρά, μετατρέπεται σε πόλη Ονείρου για μικρούς και μεγάλους!

Από το 2004 που ιδρύθηκε, η Ονειρούπολη Δράμας, φιλοξενεί στο ομορφότερο και πιο παραμυθένιο, χριστουγεννιάτικο πάρκο της Ελλάδας, χιλιάδες επισκέπτες κάνοντας τη Δράμα πρωτεύουσα των Χριστουγέννων!

Έτσι κι εφέτος! Στις 5 Δεκεμβρίου 2021 παραδόθηκε το κλειδί της Ονειρούπολης στον Αη Βασίλη και το παραμύθι ξεκίνησε!

Με την τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων, η Ονειρούπολη στη Δράμα, θα ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους στη μαγεία των Χριστουγέννων, μέχρι και τις 2 Ιανουαρίου 2022.

O Δημοτικός κήπος και η κεντρική πλατεία της πόλης, έχουν μεταμορφωθεί σε ένα παραμυθένιο σκηνικό, με πρωταγωνιστές μικρούς και μεγάλους!

Στο πιο όμορφο χωριό του Αη Βασίλη, σε μια ονειρεμένη ατμόσφαιρα με χιλιάδες λαμπιόνια, μελωδίες, ξωτικά, νεράιδες, ξυλοπόδαρους, καλικάντζαρους, ιπτάμενα σουρωτήρια, χιονάνθρωπους, μικροί, και όσοι νιώθουν μικροί, έχουν τη δυνατότητα να συναντήσουν τον Αη Βασίλη και να του ψιθυρίσουν τη βαθύτερη επιθυμία τους αλλά και να χορέψουν να τραγουδήσουν, να παίξουν, να ζωγραφίσουν, να συναντήσουν ήρωες και πρωταγωνιστές παραμυθιών, να συμμετέχουν σε πολλές εκδηλώσεις αλλά και να συμβάλλουν στο κοινωνικό έργο φορέων και συλλόγων.

Η Ονειρούπολη σε καλεί να τη διασχίσεις από άκρη σε άκρη, να ψάξεις και να βρεις τα κρυμμένα μυστικά της, αλλά και να συναντήσεις τη μαγεία των Χριστουγέννων που φωλιάζει σε κάθε γωνιά της…Γέφυρες, μονοπάτια και φωτισμένες λιμνούλες, με νούφαρα, συνθέτουν μαγευτικές διαδρομές που θα σου μείνουν αξέχαστες!

Γίνε κι εσύ μέρος του παραμυθιού! Η Ονειρούπολη Δράμας σε περιμένει να την ανακαλύψεις!

Οι φετινές δράσεις -περιορισμένες λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων που ισχύουν- περιλαμβάνουν εκδηλώσεις και δράσεις με τέχνες, μουσική, χειροτεχνία, εικαστικά, χορό, φωτογραφία, κινηματογράφο, γαστρονομία και άλλες  παράλληλες εκδηλώσεις, που θα συνθέσουν, όπως κάθε φορά, ένα μοναδικό χριστουγεννιάτικο σκηνικό.

Φέτος η Ονειρούπολη χωρίζεται σε δύο μέρη, στην πλευρά της εμπορικής ζώνης που διέπεται από το νόμο της λαϊκής αγοράς και στο θεματικό πάρκο για τις παραπάνω θεματικές δράσεις.

Οι γονείς θα πρέπει να έχουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε νόσησης και τα παιδιά ως 17 ετών, αρνητικό self – test.

Αν, ωστόσο, κάποιος γονέας δεν έχει ένα από τα δύο πιστοποιητικά που απαιτούνται, τα παιδιά θα μπορούν να εισέλθουν σε κάποιο σπιτάκι, με τους γονείς να τα περιμένουν έξω στο δημόσιο χώρο.