Οι μαζώξεις με φίλους προγραμματισμένες ή μη, δε μπορεί να είναι «στεγνές»...
Θέλουν και το κρασάκι, το ουζάκι ή τη μπυρίτσα τους!
Οι ουζο-τσιπουρο-κρασο-μπυρο-καταστάσεις θέλουν και τα ορεκτικά τους κι ως γνωστόν «ο χρόνος είναι χρήμα» και πολύτιμος στην εποχή του τρεξίματος!
Ένα ορεκτικό ή και πλήρες γεύμα (για τους λιτοδίαιτους), που ετοιμάζεται γρήγορα, εύκολα και οικονομικά είναι τα μανιτάρια με μπέικον στο φούρνο. Σ' αυτή τη version τα μανιτάρια σερβίρονται τέλεια με στραγγιστό γιαούρτι ή τζατζίκι κι είναι ένας νόστιμος μεζές για κάθε περίσταση!
Υλικά:
500 -600 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
2-3 σκελίδες σκόρδο
6-7 φέτες μπέικον
1 φλ. τσ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. τσ. ξύδι μπαλσάμικο
2 κ. σ. μουστάρδα
2-3 κ.γ. θυμάρι
αλάτι και πιπέρι
λίγη παρμεζάνα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Χωρίζουμε τα μανιτάρια σε μέτρια κομμάτια τα απλώνουμε στο ταψί, και ψιλοκόβουμε πάνω τους το σκόρδο.
Στο μεταξύ χτυπάμε στο μπλέντερ το λάδι, το μπαλσάμικο και τη μουστάρδα και τα περιχύνουμε. Πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και με το θυμάρι κι ανακατεύουμε ώστε να πάνε παντού τα μυρωδικά και τα υγρά.
Προσθέτουμε και το μπέικον ψιλοκομμένο από πάνω και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο (220-250) για μισή ώρα περίπου.
Τα σερβίρουμε ζεστά με λίγο χυμό λεμονιού και με λίγη τριμμένη παρμεζάνα. (προαιρετικά)
Tips:
Αν είστε Vegeterians (κοινώς χορτοφάγοι...) ή νηστεύετε, παραλείψτε το μπέικον!
Επίσης, αντί για μπαλσάμικο μπορείτε να σβήσετε με κόκκινο κρασί.
Σ' αυτή την περίπτωση πρέπει ν' αφήσετε το φαγητό λίγη ώρα περισσότερη στο φούρνο.
Καλή επιτυχία και καλά τσιμπούσια!