Η συνταγή της ημέρας: Χωριάτικη μπατζίνα!

Η συνταγή της ημέρας: Χωριάτικη μπατζίνα!

Τον προηγούμενο αιώνα, όταν ήμουν παιδί, κάθε φορά που η μάνα μου έλεγε ότι θα κάνει πίτα "μπατζίνα" τρελαινόμουν από τη χαρά μου! Όχι γιατί μου άρεσε η πίτα, αλλά γιατί θα είχα βαρκούλες για τις κούκλες μου! Η μάνα μου έξυνε το κολοκύθι και εγώ ετοίμαζα τις κούκλες για το ταξίδι με τη βαρκούλα.

-Θα φας πίτα;
-Δε μ'αρέσει...
-Δοκίμασες και δεν σου αρέσει;
-Δεν μου αρέσει το όνομα. Άκου "μπατζίνα"!
Όλοι έτρωγαν απολαμβάνοντας την τραγανή πίτα και εγώ ήμουν χαμένη σε μια φανταστική θάλασσα να ταξιδεύω με την κούκλα μου!
Ευτυχώς η μαμά μου έμαθε στα παιδιά μου να τρώνε μπατζίνα παρόλο που εγώ δεν την καταδεχόμουν.
Έπρεπε να περάσει μίσος αιώνας σχεδόν ώστε να ανακαλύψω ότι το απαίσιο κατά την γνώμη μου όνομα της πίτας έκρυβε μια υπέροχη νοστιμιά!
 

Υλικά:
1 κολοκύθι ξερό (ή 3κολοκυθάκια μικρά τριμμένα στον τρίφτη)
1 ποτήρι γάλα
1 ποτήρι λάδι
2 αβγά
Τυρί φέτα όσο θέλουμε
Αλεύρι όσο πάρει (ο χυλός λίγο πιο σφιχτός από αυτό του κέικ)
Λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι
 

Εκτέλεση:
Τρίβουμε την ψίχα από το κολοκύθι με ένα κουτάλι. Το βάζουμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε το λάδι, το γάλα, το τυρί και το ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς.

batzina2-ewoman

Λαδώνουμε το ταψί της κουζίνας και ρίχνουμε το μείγμα. Το απλώνουμε με το χέρι, όχι μεγαλύτερο από τρία, τέσσερα εκατοστά, και τρίβουμε από πάνω λίγο τυρί.

Το πιέζουμε ελαφρά με το χέρι μας και το βάζουμε στο φούρνο. Ψήνουμε στον αέρα, στους 180*C μέχρι να ροδίσει η πίτα μας.

batzina6-ewoman

Είναι έτοιμη για σερβίρισμα!
Καλοφάγωτη!!
(Και καλά... θαλασσινά ταξίδια ;) )

batzina8-ewoman