Τα όνειρα εκφράζουν όλα όσα δεν ξέρουμε ή αδυνατούμε να καταλάβουμε

Τα όνειρα υπάρχουν για να εκφράζουν όλα όσα δεν ξέρουμε ή αδυνατούμε να καταλάβουμε

Όνειρα…

Κι αυτήν τη φορά, θα μιλήσουμε όχι για εκείνα που ονειρευόμαστε συνειδητά, θα μιλήσουμε για αυτά που παίρνουν ζωή, μορφή, ήχο, μυρωδιά, αίσθηση, στο υποσυνείδητο!

Γιατί αν στο συνειδητό κόσμο το όνειρό σου μπορείς να το ελέγχεις και να του δίνεις τη μορφή που εσύ αναζητάς η εύχεσαι, με το ασυνείδητο θα τα βρεις μπαστούνια

Γιατί εκεί είναι ένας άλλος κόσμος, δεν τον ορίζεις, δεν τον εξουσιάζεις με κανέναν τρόπο.

Εκεί θα δεις εσένα, σε ένα περιβάλλον πολλές φορές άγνωστο, με ανθρώπους που δεν έχεις δει ποτέ στην ζωή σου. Το πώς επιλέγονται, το πώς παράγονται και προβάλλονται οι εικόνες που βλέπεις στα όνειρά σου, δεν έχει γίνει ξεκάθαρο.

Ο Σίγκμουντ Φρόυντ ισχυρίζεται, πως τα όνειρα αναδύονται από το ασυνείδητο, ερμηνεύοντας έτσι, πως αυτός είναι ο πλέον ξεκάθαρος δρόμος, η βασιλική οδός προς αυτά.

Σε αρκετές περιπτώσεις, τα όνειρα χρησιμοποιήθηκαν για θεραπεία ψυχολογικών προβλημάτων.

Εν τέλει ο άνθρωπος σήμερα, τείνει να καταστείλει επιθυμίες και βαθύτερα του ένστικτα, με αποτέλεσμα αυτά να βγαίνουν στην επιφάνεια, μέσω του ύπνου μας, μέσω των ονείρων μας. Με μια συμβολική ερμηνεία.

Όπως κι αν έχει, συμβολικά ή, μη καλά ή, άσχημα συνειδητά ή, ασυνείδητα, τα όνειρα μας στέλνουν μηνύματα.

Ανεξάρτητα από τον καθένα μας και την όποια κατάσταση, ψυχολογική ή, σωματική βιώνουμε, υπάρχουν κάποια όνειρα που το μήνυμά που μεταφέρουν, είναι πάντα θετικό και ευοίωνο.

Όπως το ουράνιο τόξο, είναι πάντα ένας θετικός οιωνός για τη ζωή μας, οι άγγελοι και η μορφή ενός Άγιου, δηλώνουν προστασία προς το πρόσωπό μας, η ανάβαση μας σε οτιδήποτε, ακόμη και σε μέρη κακοτράχηλα, ερμηνεύεται ως θετικό σημάδι για την όποια εξέλιξή μας. Μουσική, ένα τραγούδι σε χαρούμενο σκοπό ή, κάποιον να τραγουδάει δείχνει χαρά, γιορτή, συναισθηματική και πνευματική ολοκλήρωση.

Εσείς να θυμάστε πως όλα, είναι φτιαγμένα από ενέργεια, οτιδήποτε έχουμε στο μυαλό μας, αυτό προσελκύουμε συνειδητά και ασυνείδητα. Με το πιο δυνατό και ισχυρό είδος ενέργειας που διαθέτουμε. Την σκέψη!

Αυτό το οποίο σκεφτόμαστε, έχει απόλυτη ταύτιση με αντικείμενα, ανθρώπους και καταστάσεις που μας περιβάλλουν, έτσι ο τρόπος που εμείς βλέπουμε τα πράγματα, μεταφέρεται και στα όνειρά μας. Τα όνειρα δεν κρίνουν σε καλό ή κακό, απλά αυτά αποκρίνονται σε οτιδήποτε σκεφτόμαστε και νοιώθουμε.

« Τα όνειρα υπάρχουν για να εκφράσουν, κάτι που το εγώ μας δεν ξέρει ή, δεν μπορεί να καταλάβει…

Κάρλ Γιούνγκ».