Η συνταγή της ημέρας: Πένες με σολωμό και βότκα!

Η συνταγή της ημέρας; Πένες με σολωμό και βότκα!

Τα αγαπάμε τα μακαρόνια, δεν το κρύψαμε ποτέ. Κι όταν αυτά συνδυάζονται και με νόστιμες σάλτσες, δεν μπορούμε να αντισταθούμε με τίποτα. Το ewoman έχει  σήμερα μια εξαιρετική πρόταση: Πένες με σολωμό και βότκα! Ποδιές λοιπόν, υλικά και φύγαμε να μαγειρέψουμε ένα νόστιμο πιάτο!

Υλικά

250 γρ. πένες

400 γρ. φιλέτο σολομού

2 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

1 κρεμμύδι

1 σκ. σκόρδο

40 γρ. βότκα

250 γρ. κρέμα γάλακτος

2 κ.σ. άνηθος, ψιλοκομμένος

ξύσμα από 2 λάιμ

30 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Βάζουμε τις πένες να βράσουν σε αλατισμένο νερό

Όταν είναι έτοιμες, αλτέντε σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει.

Κόβουμε τον σολομό σε μικρούς κύβους

Ρίχνουμε στον σολομό το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και φροντίζουμε να μαριναριστούν όλα τα κομμάτια.

Σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα, και αφαιρούμε από την φωτιά.

Βάζουμε το ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο ψιλοκομμένο.

Σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσει το κρεμμύδι και επιστρέφουμε τον σολομό στο τηγάνι.

Σβήνουμε με βότκα και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Στην συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε ελαφρά.

Ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και αφαιρούμε από την φωτιά.

Τέλος, προσθέτουμε, τον άνηθο, το ξύσμα από τα λάιμ, την παρμεζάνα και το πιπέρι.

Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.