
Όταν θέλετε να φάτε κάτι νόστιμο, ή να προσφέρετε σε φίλους, ή να έχετε κάτι για το κολατσιό των παιδιών κι όχι μόνο, αλλά δεν έχετε πολύ χρόνο στη διάθεσή σας, ή απλά βαριέστε να καταπιαστείτε με κάτι δύσκολο και πολύπλοκο, (ναι όλες έχουμε τη γνώμη ότι οι γυναίκες δε γεννήθηκαν μόνο για την κουζίνα!) η συνταγή που σας προτείνω θα σας λύσει τα χέρια!
Ένα πεντανόστιμο μπουρέκι με τυρί που φτιάχνεται στο τσακ μπαμ με υλικά που πάντα βρίσκονται στο σπίτι!
Υλικά:
2 φύλλα σφολιάτας
1 αυγό κι 1 κρόκο για την επάλειψη
4 κ. σ γάλα
300 γραμ. φέτα
200 γραμ κίτρινο τυρί
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
λίγο σουσάμι
Εκτέλεση:
Τρίβουμε τα τυριά και ρίχνουμε το πιπέρι. Χτυπάμε το αυγό και το ανακατεύουμε με το τυρί. Στρώνουμε λαδόκολλα σ' ένα μακρόστενο ταψί. Ανοίγουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και απλώνουμε τη μισή γέμιση στη μέση, ενώ κόβουμε ανά 3 εκ. τα πλαϊνά σε λωρίδες μέχρι τη γέμιση κι απ' τις δυο πλευρές με ψαλίδι ώστε να σχηματίσουμε πλεξούδα!
Κλείνουμε τις άκρες να μη βγει η γέμιση και σκεπάζουμε με τις λωρίδες εναλλάξ σχηματίζοντας πλεξουδένιο μπουρέκι. Κάνουμε το ίδιο και με το 2ο φύλλο.
Χτυπάμε τον κρόκο με το γάλα, κι αφού τρυπήσουμε τη σφολιάτα σε αρκετά σημεία, επαλείφουμε.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι για extra νοστιμιά κι εμφάνιση! Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για μισή ώρα περίπου, ή ώσπου να ροδίσουν καλά! (ανάλογα το φούρνο.)
Καλή επιτυχία!