Κυριακή σήμερα και τ΄αγόρια παρήγγειλαν ένα καθαρά μαμαδίστικο φαγητό!
Μοσχαράκι κοκκινιστό με μανιτάρια και χυλοπίτες!
Όταν τα παιδιά μου ήταν μικρά κλαίγανε όταν έβλεπαν να μαγειρεύω μανιτάρια και ειδικά ολόκληρα! Ο λόγος, προφανής: τα περιβόητα Στρουμφάκια! και φυσικά δεν πείθονταν με τίποτα να φάνε τα σπίτια τους.
Τα χρόνια πέρασαν, τ' αγόρια μεγάλωσαν, κατάλαβαν ότι τα Στρουμφάκια δεν κινδυνεύουν από εμένα αλλά από την Ψιψινέλ αλλά κάθε φορά που σερβίρω μανιτάρια στο τραπέζι η συζήτηση πάει μοιραία σε κείνες τις δακρύβρεχτες μέρες, που δε ξέραν τι έχαναν!
Υλικά:
1 κιλό μοσχαράκι κομμένο σε κύβους (σπάλα ή χτένι)
250 γρ. μανιτάρια ολόκληρα
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί ξηρό
1 φλιτζ. σάλτσα έτοιμη ή 4 φρέσκες ώριμες ντομάτες
2-3 κ.γ θυμάρι
λίγη ζάχαρη
αλάτι-πιπέρι
2-3 κὀκκους μπαχάρι
500 γρ. χυλόπιτες (καλύτερα σπιτικές)
λίγο βούτυρο
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρέας απ'όλες τις πλευρές αφού το αλατοπιπερώσουμε. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τα μανιτάρια και το σκόρδο λιωμένο. Μόλις μαλακώσουν, σβήνουμε με το κρασί.
Στο μεταξύ ρίχνουμε την έτοιμη σάλτσα ή πλένουμε τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις ψιλοκόβουμε και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα και κατόπιν τη ζάχαρη, το πιπέρι και το μπαχάρι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό, ώστε το ζουμί να σκεπάζει το κρέας.
Σιγοβράζουμε με κλειστό καπάκι ώσπου να μαλακώσει καλά το κρέας αλλά να μην διαλύεται. Στο τέλος προσθέτουμε το θυμάρι και το αλάτι. Στο μεταξύ βράζουμε τις χυλοπίτες σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού που αναγράφεται στη συσκευασία τους καίμε το βούτυρο και τις περιχύνουμε!
Τελευταία πινελιά:Μπορούμε να πασπαλίσουμε το φαγητό με τριμμένο κεφαλοτύρι.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!