Κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου. Πρόληψη, η καλύτερη θεραπεία!

Κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου. Πρόληψη, το καλύτερο δώρο

Δε χρειάζεται να τρομάξεις από κάποια τυχαία εξέταση, ώστε να μπεις στη διαδικασία να εξετάζεσαι τακτικά. Το στήθος μας, κορίτσια, θέλει προσοχή.

Τα κοινωνικά δίκτυα κατακλύζονται από καρδούλες αυτές τις μέρες, ενώ το καλύτερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι να πάρουμε ένα τηλέφωνο τις φίλες και τις γνωστές μας, τις συναδέλφους και τις ξαδέρφες μας και να τις ευαισθητοποιήσουμε ώστε να οργανωθούν και κάθε χρόνο να κάνουν μια μαστογραφία και έναν τουλάχιστον υπέρηχο. Μην ξεχνάτε και τον υπέρηχο, κορίτσια μου. Μερικές φορές αυτός είναι που δείχνει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία! Πόσες φορές το ακούμε κι όμως το προσπερνάμε, σαν να νομίζουμε ότι σε εμάς δε θα τύχει ποτέ. Δεν είναι έτσι όμως και βαθιά μέσα μας το ξέρουμε. Απλώς, ίσως να φοβόμαστε.

Όμως τι καλύτερο υπάρχει από το να κάνουμε ένα δώρο στον εαυτό μας στα γενέθλια ή τη γιορτή μας, μια προληπτική εξέταση. Ο υπεύθυνος γιατρός, θα σε ενημερώσει πως πήγε η εξέταση ώστε αν χρειάζεται να δείξεις τις διαφάνειες και σε έναν μαστολόγο. Αν και, γνώμη μου είναι, κάθε δυο τουλάχιστον χρόνια, υπάρχει δεν υπάρχει κάποια αλλοίωση, να βλέπει την πορεία σου ένας ειδικός. Εγώ έτσι κάνω.

Εύχομαι, το μήνυμα της πρόληψης να είναι αυτό που θα επικρατήσει σε όλους τους τομείς της υγείας, αυτή τη χρόνια και όλες τις επόμενες. Καλή μας επιτυχία, κάθε φορά!