Η συνταγή της ημέρας: Συκωτάκι με ρύζι

Η συνταγή της ημέρας: Συκωτάκι με ρύζι

Για να μαγειρεύεις το συκώτι στο τηγάνι και να μη γίνεται σα «λάστιχο», πρέπει να είσαι «μαστόρισσα», που λέει κι ο άντρας μου!
(Να, κάτι τέτοια μου λένε οι άντρες του σπιτιού και δε μπορώ να χαλάσω χατίρι...)

Το μυστικό για να μείνει μαλακό κι αφράτο το συκώτι είναι να το μαρινάρουμε σε γάλα μισή ώρα πριν το μαγείρεμα!
Ως γνωστόν, η μαγειρική είναι χημεία και απ’ ότι πληροφορήθηκα μελετώντας το «θέμα» η ένωση του γάλατος με το συκώτι δημιουργεί τις κατάλληλες αντιδράσεις που κάνουν το συκώτι αφράτο και το απαλλάσσουν από μυρωδιές.
Απαλλαγμένο από μυρωδιές, ζουμερό κι αφράτο, αλλά και καλοψημένο, το συκώτι αποτελεί μια πολύ δυναμωτική τροφή για όλη την οικογένεια ενώ βοηθάει και σε τυχόν θεματάκια που μπορεί να έχετε με τον αιματοκρίτη σας! 

Υλικά;
1 κιλό συκώτι
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
1-2 λεμόνια

Εκτέλεση;
Βάζουμε το συκώτι σε μπολ με γάλα και το αφήνουμε για τουλάχιστον 20 λεπτά. Έπειτα το στεγνώνουμε σε μια πετσέτα. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το χοντροκομμένο κρεμμύδι ώσπου να γυαλίσει, μετά προσθέτουμε το συκώτι σε λεπτές φέτες, ή σε κομμάτια αλατοπιπερώνουμε και το γυρίζουμε 1-2 φορές ώσπου ν' αλλάξει χρώμα.

sukwtaki1-ewoman

Σβήνουμε με το κρασί και κλείνουμε το καπάκι ενώ χαμηλώνουμε και τη θερμοκρασία. Αφήνουμε να πιει το περισσότερο ζουμί του και να μείνει με τη «σάλτσα» του. Πασπαλίζουμε με ρίγανη και σερβίρουμε με μπόλικο λεμόνι! 

sukwtaki2-ewoman

Στα αγόρια μου, αρέσει να συνοδεύουν το συκώτι με ρύζι το οποίο περιχύνουν με τη σάλτσα του. 

sukwtaki3-ewoman

Καλή όρεξη! 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ