Η συνταγή της ημέρας: Μπριζολίκια που λιώνουν στο στόμα

Η συνταγή της ημέρας: Μπριζολίκια που λιώνουν στο στόμα

Μπριζολάκια ή μπριζολίκια πιο λαϊκιστί που λιώνουν στο στόμα η πρόταση του ewoman για σήμερα!
Καταρχάς το μυστικό για να είναι καλοψημένα αλλά και μαλακά είναι ένα απαλό «μασαζάκι» με τη μαρινάτα με τα δάχτυλα...γιατί ναι -και μη το γελάτε-  κι η μπριζόλα θέλει το μασάζ της για να λιώνει...

Υλικά: 
4-5 μπριζόλες χοιρινές από σπάλα ή μπούτι
2 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
κόκκους πιπέρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
κόκκινη πάπρικα
2 σκελίδες σκόρδο
φρέσκο δεντρολίβανο
4-5 πατάτες μέτριες
ελαιόλαδο σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας
λίγο culinesse 
το χυμό από 1-2 λεμόνια
αλάτι 

Εκτέλεση:
Πλύντε τις μπριζόλες και χτυπήστε στο μπλέντερ τη μουστάρδα τις 2 κ. ελαιόλαδο, την πάπρικα και το κρασί να γίνει μαρινάτα με την οποία κάντε απαλό μασάζ το κρέας με τα δάχτυλά σας. Αυτό βοηθάει να μαλακώσουν οι ίνες του κρέατος. Αφήστε το κρέας στη μαρινάτα αφού τρίψετε και μαύρο πιπέρι, και κόψτε το σκόρδο. Μπήξτε κι από ένα κλωναράκι φρέσκο δεντρολίβανο και αφήστε να μαριναριστεί εκτός ψυγείου για μισή ώρα τουλάχιστον γυρνώντας τις μπριζόλες κι απ' τις 2 πλευρές. 

mprizoles2-ewoman

Σ' αυτό το σημείο μπορείτε προσθέτοντας λίγο βιτάμ culinesse για πιο ιδιαίτερη γεύση και το χυμό των λεμονιών να ψήσετε τις μπριζόλες και να τις συνοδέψετε με ότι θέλετε, π.χ, πουρέ πατάτας, ή και μελιτζάνας, ρύζι, ή ότι άλλο σας αρέσει.

mprizoles3-ewoman

Επίσης μπορείτε να τις ψήσετε μαζί με πατάτες, προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο ακόμη, και μπαχαρικά κι ανακατεύοντας καλά να μαριναριστούν κι οι πατάτες . Αλατίστε και ψήστε σε μέτριο φούρνο για να μην αρπάξουν και... καλή σας όρεξη!