Μην μπερδεύεις τον έρωτα με τον πληγωμένο εγωισμό

Μην μπερδεύεις τον έρωτα με τον πληγωμένο εγωισμό

Είσαι σίγουρος για τον έρωτά της. Τόσο σίγουρος, που αυτός ο ίδιος έρωτας που κάποτε κολάκευε την αρσενική σου ματαιοδοξία, τώρα έχει ξεπέσει στα μάτια σου δεδομένος και κουραστικός.

Η αλήθεια, όμως, είναι πως ο έρωτας αυτός έχει ξεφτίσει και στα δικά της μάτια. Πλανάσαι οικτρά αν νομίζεις πως είναι ακόμα ερωτευμένη μαζί σου. Μπορεί να νιώθει πληγωμένη, προδομένη, θυμωμένη, αλλά ερωτευμένη δεν είναι.

Ο έρωτας μετουσιώνει την ύπαρξή σου σε κάτι ξεχωριστά όμορφο και επικίνδυνα γοητευτικό. Σου δίνει φτερά και σε τυλίγει με τη χρυσόσκονή του. Την ομορφαίνει τη γυναίκα. Γαληνεύει τη ματιά και γλυκαίνει το χαμόγελό της. Και τα δικά της είναι κουρσεμένα. Λεηλατημένα. Και την πονάνε.

Δεν είναι έρωτας αυτό που νομίζεις πως βλέπεις. Ο πληγωμένος της εγωισμός είναι. Δε σε διεκδικεί, γιατί δεν είσαι πια ξεχωριστός στα μάτια της. Είσαι κι εσύ απλά ένα ακόμα αρσενικό που σκέφτεται με έναν συγκεκριμένο, προβλέψιμο και αδιάφορο τρόπο. Κι αν σε παρενοχλεί συναισθηματικά, είναι για να σου δώσει ένα μάθημα. Ότι κάθε συμπεριφορά έχει και το τίμημά της. Κι εσύ πληρώνεις το δικό σου. Θα σε ταλαιπωρήσει όπως την ταλαιπώρησες. Χωρίς κατανόηση, χωρίς να νοιάζεται για τις ανάγκες σου, χωρίς να την ενδιαφέρει πως νιώθεις. Χωρίς καν να την ενδιαφέρει να νιώσεις.

Εκείνη την έχασες. Τη χάρισες στον επόμενο για να την αγαπήσει όπως της αξίζει. Σ’ εκείνον που θα αποδειχτεί ικανός να διαχειριστεί τον κόσμο της. Γιατί εσύ ήσουν λίγος για να χωρέσεις μέσα του. Θα χαραχτεί ως μια δύσκολη και ξεχωριστή γυναίκα στη ζωή σου. Όχι για την ευκολία με την οποία κέρδισες το κορμί της. Αλλά γιατί δείλιασες μπροστά στην καρδιά και στο μυαλό της. Εσύ προτιμάς τα εύκολα για να μπορείς να τα χειρίζεσαι.

Το καλό που της έκανες είναι ότι της έμαθες να ξεχωρίζει τον πραγματικό έρωτα. Και θα μπορεί πια να τον αναγνωρίσει όταν αυτός διεκδικήσει αντρίκια την καρδιά και το κορμί της. Κάποια στιγμή θα καταλαγιάσει ο πληγωμένος της εγωισμός. Και θα αποσυρθεί οριστικά από τη ζωή σου χωρίς πισωγύρισμα. Κάνε υπομονή, όπως έκανε μαζί σου κι εκείνη.

Τα καλύτερα έρχονται στη ζωή της. Τα περιμένει. Εσύ τα έχασες από τη δική σου. Ζήσε με τις επιλογές σου. Εκείνη επέλεξε να μην είναι πια κομμάτι τους.