Μια φαντασίωση η ζωή μας όλη

Μια φαντασίωση η ζωή μας όλη

Όταν οι άνθρωποι πνιγόμαστε από τη μίζερη καθημερινότητά μας, όταν τα προβλήματά μας έχουν φτάσει στο απροχώρητο, τότε αναζητούμε απεγνωσμένα την απόδραση.

Όλοι θα θέλαμε να μπορούσαμε να ζούμε στο λεγόμενο "ροζ συννεφάκι" μας. Εκεί που όλα φαντάζουν ιδανικά και εναρμονισμένα. Εκεί που εμείς ορίζουμε το πως, πότε και με ποιον τρόπο θα γίνει κάτι.

Κάπου εκεί, λοιπόν, είναι που αρχίζουν να πλάθονται και οι φαντασιώσεις μας.

Στην πραγματικότητα με τον όρο φαντασίωση αναφερόμαστε στις πιο βαθιές και μύχιες επιθυμίες μας. Οι φαντασιώσεις μας αναπαριστούν με ακρίβεια και καθαρότητα τα θέλω μας.

Πολλές φορές μπορεί να αντιπροσωπεύουν το αδύνατο, το ακατόρθωτο, το άπιαστο όνειρο.

Αυτό έχει νόημα, όμως, διότι η φαντασίωση αποτελεί κινητήρια δύναμη. Είναι αυτή που θα σε ωθήσει να κυνηγήσεις το όνειρο. Είναι αυτή που θα σε ξεσηκώσει από τον καναπέ του σπιτιού σου, ώστε να παλέψεις για το όνειρο σου, για τα ιδανικά σου.

Αν η φαντασίωση ήταν εύκολα πραγματοποιήσιμη, δεν θα μπορούσε να υλοποιήσει τον ιερό σκοπό της, αυτόν της κινητοποίησης.

Καλώς ή κακώς οι άνθρωποι έτσι είμαστε φτιαγμένοι. Θέλουμε να φτάσουμε ψηλά, ο καθένας όσο ψηλότερα δύναται με ότι σημαίνει "ψηλά" για τον καθένα από εμάς.

Για να το επιτύχουμε αυτό, θα πρέπει να έχουμε έναν στόχο ο οποίος θα μας εμπνέει και θα καθοδηγεί τα βήματά μας.

Όλη η ενέργεια μας συσσωρεύεται προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος αυτός. Επιμένουμε. υπομένουμε, παλεύουμε. Όλα αυτά για να εκπληρωθεί η φαντασίωσή μας.

Όταν όμως φτάσουμε στην πηγή και καταφέρουμε να πιούμε νερό. Όταν κατορθώσουμε δηλαδή να δώσουμε ζωή στη φαντασίωση μας, εκείνη ως δια μαγείας εξαφανίζεται. Παύει να υφίσταται πια. Μικρή σημασία έχει. Καθώς άλλοι στόχοι και άλλες φαντασιώσεις έρχονται να καλύψουν το κενό.

Ένας αέναος κύκλος που δεν σταματά ποτέ. Κάθε φαντασίωση και μια καινούργια πρόκληση.

Η φαντασίωση είναι η τροφή του μυαλού μας. Όταν πάρουμε αυτό που θέλουμε, τότε αρχίζουμε να αναζητάμε το επόμενο πράγμα που επιθυμούμε. Μέχρι να την αποκτήσουμε κάνουμε τα πάντα, όταν την αποκτήσουμε, την αντικαθιστούμε με την επόμενη ανάγκη μας.

Στην τελική αν το καλοσκεφτείτε, η ζωή μας όλη μπορεί να'ναι μια φαντασίωση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ