Η Μακεδονία πάντα θα είναι ελληνική

Η Μακεδονία πάντα θα είναι ελληνική (pixabay)

Ναι αυτό το άρωμα θα έχει.
Αυτό των ελληνικών χρωμάτων. Της σημαίας εκείνης που υψώθηκε με δόξα και τιμή-μετά από αιματηρές και χρονοβόρες θυσίες-μπροστά στο μεγαλείο που ονομάζεται ΕΛΛΑΔΑ.

Διότι, αυτή είναι η πατρίδα μας. Ένα θαύμα και μια ιστορία. Με μια πίστη και δύναμη που όταν βγαίνει στο φως νικάει τα πάντα χωρίς να φοράει προσωπείο.

 Ο αγώνας μας καθημερινός για να διεκδικήσουμε αυτό που μας ανήκει. Γιατί η Μακεδονία μας αξίζει. Και αξίζει να είναι κομμάτι μας διότι κάποιοι άλλοι πέθαναν για αυτό. Έζησαν κινδύνους και δυσκολίες και έδωσαν σώμα και ψυχή για να δημιουργήσουν αυτή την χώρα. Μπορεί για κάποιους άμυαλους εξουσιαστές να φαίνεται ποταπό κάτι τέτοιο αλλά δεν είναι. Είναι μόνο αληθινό και ανασαίνει γύρω μας.

Μπορεί η χώρα μας να αδειάζει συνεχώς λόγω καταστάσεων αλλά ποτέ δεν τα παρατάει και δεν χάνει την ελπίδα. Σε τέτοιες περιπτώσεις ήταν και θα είναι για πάντα «ΕΝΑ». Μπορεί τα βήματά της να χάνονται, αλλά ο ρυθμός και η μουσική βρίσκονται μέσα της. Αυτή είναι η δύναμή μας. Η εμπιστοσύνη για να σώσουμε ότι ακόμα λέγεται Ελλάδα.

Για το αίμα εκείνων των προγόνων που κάθε κατάκτηση δικαίωνε την γλώσσα και το πολιτισμό μας. Την θρησκεία και την ανθρωπιά μας. Είναι τιμή μας που είμαστε Έλληνες. Που ο τόπος μας κουβαλάει αξίες και ιδανικά. Που η ιστορία του κουβαλάει πληγές και λάθη που έγιναν νίκες αλλά και συνεχίζει να γράφεται για αυτά που τώρα ζούμε. Τι αξίζει λοιπόν, να θυμούνται οι επόμενες γενιές;

Ανθρωπάκια άπραγα και φερέφωνα στα χέρια της εξουσίας ή Ανθρώπους με παρελθόν που με δύναμη και θέληση πάλεψαν για να φτιάξουν ένα καλύτερο μέλλον; Η Ελλάδα πρέπει να μείνει ενωμένη. Κάθε κομμάτι της είναι ένα παιδί της που άμα το χάσει μαραίνεται. Είναι ρίζα μας και μεαυτή πορευόμαστε. Όπου η ζωή και αν μας βγάλει, αυτή θα ζει μέσα από μνήμες και στιγμές. Αυτή είναι η Μακεδονία μας λοιπόν. Μια μικρογραφία της ελληνικής μας γης. Γιατί να την αλλάξουν και με ποιο δικαίωμα; Είναι μόνο ελληνική για όσο θα υπάρχει Ελλάδα και θα ζει μέσα από τα θαύματα της…

«Ότι είναι ο νους και η καρδιά για τον άνθρωπο είναι και η Ελλάδα για την οικουμένη. Και η Μακεδονία η αρχή και η εξέλιξή της.»