Η συνταγή της ημέρας: Χταπόδι με μακαρονάκι βίδες

Η συνταγή της ημέρας: Χταπόδι με μακαρονάκι βίδες

Χταπόδι με μακαρονάκι βίδες στη γάστρα η πρόταση του ewoman για το ξεκίνημα της εβδομάδας!

Το μενού μας νηστίσιμο και σαρακοστιανό, καθόλου όμως άγευστο ή παρακατιανό!
Πεντανόστιμο και καραμελωμένο ,έτοιμο να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο!
Από μυρωδιά πάλι;
Το πλούσιο άρωμά του γαργαλάει τη μυτούλα και σε προετοιμάζει- προδιαθέτει για το νόστιμο που θα ακολουθήσει.

Ναι, είμαι σίγουρη ότι η περιγραφή και μόνο σας άνοιξε την όρεξη και πολύ θα το θέλατε μπροστά σας, όμως, για πρακτικούς λόγους, είναι κομματάκι δύσκολο! 
Δεν είναι όμως καθόλου δύσκολο να συγκεντρώσετε τα υλικά και να ξεχυθείτε στην κουζίνα για δημιουργίες. ..
Τα βήματα και τα υλικά ,απλά! 
Πάμε λοιπόν!

Υλικά:
-1 χταπόδι περίπου 1 κιλού ,κομμένο σε κομμάτια πάχους περίπου 2 δακτύλων
-ελαιόλαδο 
-2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε φετούλες 
-2 σκελ σκόρδο 
-1 κρασοποτηρο κόκκινο κρασακι
-2- 3 φύλλα δαφνη
-μερικούς κόκκους μπαχάρι
-μισό νεροπότηρο ντοματοχυμό
-μισό κουτάκι ντομάτα κονσέρβα σε κομμάτια 
-1 κ.σ κέτσαπ
-λίγη κανέλα σε σκόνη
-αλάτι 
-πιπέρι 
-μια συσκευασία μακαρόνια βίδες

Εκτέλεση: 
Αχνίζω το κρεμμύδι σε λίγο νεράκι (το έκανε πάντα η γιαγιά μου για να φύγει η αψάδα του κρεμμυδιού ,να γλυκάνει καλύτερα και να γίνει το φαγητό ελαφρύτερο). Μόλις εξατμιστεί το νερό προσθέτω το ελαιόλαδο και το κομμένο σκορδάκι. Μόλις γυαλίσει το κρεμμύδι και γίνει σαν διαφανές, προσθέτω το χταπόδι και αφήνω να πάρει μια βράση,να κατεβάσει λίγα ζουμάκια.

xtapodi_vides-ewoman

Σβήνω με το κρασί και με ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας περιμένω να εξατμιστεί η αλκοόλη και στη συνέχεια προσθέτω τη ντομάτα, το χυμό, την κέτσαπ. Δεν βιάζομαι να το κάνω γιατί αν δεν εξατμιστεί καλά το κρασί και προσθέσω την ντομάτα,το φαγάκι μου θα πικρίσει...
Προσθέτω όλα τα μυρωδικά όχι όμως το αλάτι ,και αφήνω να βράσει ,περίπου μισή ώρα.
Κοιτάζω μη σωθεί το νερό και μου κολλήσει.
Προς το τέλος προσθέτω το αλάτι και νεράκι ζεστό ,περίπου 2 νεροπότηρα.
Στη θεά γάστρα της γνωστής εταιρείας σε φαγητοδοχεία και όχι μόνο που κυκλοφορεί στην Ελλάδα 54 τώρα χρόνια, με τα απίστευτα πλεονεκτήματα και το μοναδικό μαγείρεμα, αδειάζω τα μακαρόνια μου ΩΜΑ.

xtapodi_vides2-ewoman

Προσθέτω το χταπόδι με τη σάλτσα του και ανακατεύω πολύ ελαφρά να πάρουν παντού και σωστά τα μακαρονάκια υγρασία. Αν δω ότι η σάλτσα μου δεν τα καλύπτει ,προσθέτω λίγο ζεστό νερό ακόμη. Θα πρέπει δηλαδή το φαγητό μας να καλύπτεται από υγρό. 

xtapodi_vides1-ewoman

Σκεπάζω με το καπάκι της γάστρας και ψήνω στους 190 βαθμούς για 45-50 λεπτά.

Σερβίρω και φυσικά δεν ξεχνώ ένα ποτηράκι κόκκινο κρασάκι δίπλα από το πιάτο!

xtapodi_vides3-ewoman

Καλή επιτυχία και καλοφάγωτο κορίτσια!