Η συνταγή της ημέρας:Η mixed σαλάτα που αγάπησαν στο εξωτερικό

Η συνταγή της ημέρας:Η mixed σαλάτα που αγάπησαν στο  εξωτερικό

Ένα από τα πλεονεκτήματα του να έχεις οικογένεια στο εξωτερικό, είναι πως μπορούν να σου μάθουν κάθε είδους καινούρια  γεύση που στη χώρα σου δεν ανθίζει, εφόσον είναι πέραν του παραδοσιακού. Όταν όμως αυτοί οι συγγενείς διαθέτουν και εστιατόριο στον τόπο κατοικίας τους, τότε πρέπει να προετοιμάσεις τον οισοφάγο σου για ένα γαστρονομικό ταξίδι ανόμοιο με τα υπόλοιπα.

Σήμερα λοιπόν, το ewoman αποφάσισε να μοιραστεί μαζί σας την αγαπημένη σαλάτα του θείου από Αυστραλία, η οποία ικανοποιεί τόσο τους μακαρονάδες, όσο και τους υπέρμαχους της υγιεινής διατροφής, συνδυάζοντας τα πάντα σε ένα πιάτο .

Για την σαλάτα μας θα χρειαστούμε :

½ πακέτο τριβελάκι, ή ζυμαρικό επιλογής

½ κούπα κινόα

1 φλιτζάνι αρακά καθαρισμένο

1 χούφτα φασολάκια καθαρισμένα

1 κουτί καλαμπόκι

2 μεγάλες ντομάτες

1 μεγάλο αγγούρι ολόκληρο

Ρόκα (λίγα φύλλα στο τέλος)

1 κλωναράκι βασιλικό

Για την σος θα χρειαστούμε:

2 κουταλάκια του γλυκού λάδι

2 σκελίδες σκόρδο

1 κουταλιά της σούπας μπαλσάμικο ξύδι

Λίγη μουστάρδα (αρεσκείας)

Αλάτι, Πιπέρι

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε βράζοντας τον αρακά και τα φασολάκια μαζί, όχι μέχρι να παραβράσουν, αλλά μέχρι να γίνουν ομοιόμορφα al dente. Σε μια διπλανή κατσαρολίτσα βράζουμε σε νερό με αλάτι και  μια σταγόνα λάδι, τα ζυμαρικά με την κινόα. Ταυτόχρονα σε ένα μεγάλο μπολ κόβουμε σε κύβους τις ντομάτες, το αγγούρι και προσθέτουμε το καλαμπόκι. Σε ένα μικρό μπλέντερ ( κατάλληλο θεωρείται και το shaker του καφέ αντίστοιχα ) χτυπάμε την σος μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Σουρώνουμε τα λαχανικά που βράζουν, καθώς στην συνέχεια και τα ζυμαρικά με την κινόα και προσθέτουμε στην κάθε κατσαρόλα λίγο από την σος την οποία διανέμουμε ισότιμα και στα τρία σκεύη μας. Μοιράζουμε στα πιάτα αρχικά τα ζυμαρικά, έπειτα τα βρασμένα λαχανικά και στο τέλος το μείγμα της φρέσκιας σαλάτας. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να αναδευτεί η σος και στολίζουμε το πιάτο με ρόκα και στο κέντρο ένα κλωνάρι βασιλικό.  Συνοδεύεται υπέροχα με ανθότυρο ή φέτα. 

Η συνταγή της ημέρας:Η mixed σαλάτα που αγάπησαν στο  εξωτερικό

Καλή σας όρεξη!