Βόλος: Η πόλη που σου υπόσχεται αυθεντικές εμπειρίες

Βόλος: Η πόλη που σου υπόσχεται αυθεντικές εμπειρίες

Μια πόλη φιλόξενη, ανοιχτή, γοητευτική, που απλώνεται στα πόδια του Πηλίου αγκαλιάζοντας τον Παγασητικό κόλπο. Ο Βόλος είναι εδώ και σε καλεί να τον εξερευνήσεις. Μη χάσεις την ευκαιρία ένα σαββατοκύριακο να κάνεις μια σύντομη εξόρμηση. Eξάλλου η απόσταση από Αθήνα ή Θεσσαλονίκη, είναι λιγότερο από 3 ώρες.

Φτάνοντας, μια βόλτα στην παραλία επιβάλλεται. Σημείο συνάντησης για όλους τους Βολιώτες, σημείο συνάντησης του χθες και του σήμερα. Ξεκινώντας από την Αργώ, θα φτάσετε μέχρι το επιβλητικό πρώην κτίριο Παπαστράτου και από εκεί μέχρι τον Άναυρο με τα υπαίθρια γλυπτά. Απολαύστε καφέ με θέα τη θάλασσα, βόλτα με ποδήλατο, τσιπουρομεζέδες στα ταβερνάκια, ποτά στα δυνατά μπαρ, θαυμάστε το νεοκλασικό κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδας και το κινηματοθέατρο Αχίλλειον.

volos-ewoman

Μη φύγεις αν δεν πιεις ένα τσίπουρο στα φημισμένα τσιπουράδικα του Βόλου και δε γευτείς παραδοσιακούς μεζέδες. Γεύσεις αξέχαστες, που σου χαράζονται βαθιά στην μνήμη. Γραφικά και γνήσια τα τσιπουράδικα σε κάθε γειτονιά που κάθε μεσημέρι, γεμίζουν κόσμο. Η γαστρονομία έχει την τιμητική της κι εσείς απολαμβάνετε μία μοναδική «ιεροτελεστία», που έχει τις ρίζες της στη δεκαετία του ΄30.

Περιπλανήσου μέσα στις  παλιές γειτονιές και αν κουραστείς από την ηρεμία μην ανησυχείς, ο Βόλος είναι μια πόλη με χιλιάδες φοιτητές να δίνουν έναν ρυθμό ζωντανό. Η πόλη προσφέρει αμέτρητες επιλογές για διασκέδαση, που καλύπτουν όλα τα γούστα. Από τα πλακόστρωτα της Ερμού έως την πλατεία Αγίου Νικολάου, ο Βόλος λέει «καλημέρα» και «καληνύχτα».

volos3-ewoman

Τα παλιά βιομηχανικά κτίρια, δίνουν ένα άλλο πρόσωπο στην πόλη. Καπναποθήκες, σιδηρουργεία, υφαντουργεία, φιλοξενούν πλέον πολυχώρους, σινεμά, εστιατόρια. Ξεχωρίζει το συγκρότημα Τσαλαπάτα, ένα από τα σημαντικότερα διασωζόμενα δείγματα βιομηχανικής αρχιτεκτονικής στην Ευρώπη.

Αν έχεις λίγο παραπάνω χρόνο μην χάσεις την ευκαιρία για μια βόλτα στους παραθαλάσσιους οικισμούς του Παγασητικού: Αγριά, Κάτω Γατζέα, Καλά Νερά. Κι αν θελήσεις να δοκιμάσεις κάποια από τις ντόπιες λιχουδιές, ο Βόλος είναι έτοιμος να σου αποκαλύψει τα μυστικά της κουζίνας του.

volos2-ewoman

 Βόλος το μέρος που θα θες να έρχεσαι ξανά και ξανά.