Eman says: Ξεκόλλα το μυαλό σου και διασκέδασε αληθινά!

Eman says: Μην είσαι ο κολλημένος που χορεύει με τη ματαιοδοξία!

Πάντα μου άρεσε η τεχνολογία. Την παρακολουθούσα από μικρός. Ίσως ήμουν από τους πρώτους πιτσιρικάδες που πήραν ηλεκτρονικό υπολογιστή στο σπίτι τους.

Αν το ψάξει κανείς αρκετά, είναι συναρπαστικό το τι μπορεί να βρει για να κάνει τη ζωή του καλύτερη, ευκολότερη ή ομορφότερη. Είναι κάτι που έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και παίζει σημαντικότατο ρόλο στην εξέλιξη όλων των τομέων.

Είναι πολύ ενδιαφέρον το πόσα μπορεί να προσφέρει.

Από την άλλη όμως είναι και επίσης προβληματικό το πόσα μπορεί να αφαιρέσει.

Είναι Παρασκευή βράδυ. Ήμουν καλεσμένος σε μια νέα παρέα άλλων εννέα ατόμων, σε ένα μαγαζί που τραγουδούσε γνωστή τραγουδίστρια. Η νέα αυτή παρέα φαινόταν ευχάριστη και κοινωνική. Κάποια άτομα χρησιμοποιούσαν το κινητό τους. Άλλοι περισσότερο, άλλοι λιγότερο. Στο σημείο αυτό να προσθέσω ότι είναι εντυπωσιακό το πόσο εύκολο είναι πια, να επικοινωνήσεις, να ανταλλάξεις φωτογραφίες ή να αναρτήσεις το σημείο που βρίσκεσαι και με ποιους.

Όταν το κέφι άρχισε να αυξάνεται αρχίσαμε να χορεύουμε και να διασκεδάζουμε περισσότερο. Μετά από λίγο, λοιπόν, είδα αυτό που μου έδωσε την έμπνευση να γράψω αυτό το που διαβάζετε τώρα.
Μια από τις κοπέλες της παρέας είχε σηκωθεί και χόρευε, όχι με ένα από τα άλλα εννιά άτομα της παρέας, όχι με ένα άλλο άτομο που είχε και αυτό κέφι και έτυχε να το γνωρίσει εκεί, αλλά με το κινητό της…
Τραβούσε βίντεο τον εαυτό της, ίσως live ή ίσως για να το αναρτήσει αργότερα στο κοινωνικό δίκτυο…

Είμαι σίγουρος ότι ο καθένας από εσάς έδωσε ήδη κάποιον χαρακτηρισμό. Δεν τη γνωρίζω την κοπέλα καλά, δεν ξέρω τη ζωή της ή τι έχει περάσει. Δεν ξέρω τον χαρακτήρα της. Θα ήθελα να τη δικαιολογήσω προσπαθώντας να μη βγάζω εύκολα και γρήγορα συμπεράσματα και ας με καθοδηγεί ταχύτατα η εμπειρία μου στους ανθρώπους. Και σίγουρα δε μιλάω μόνο για αυτή την συγκεκριμένη κοπέλα γιατί δεν είναι η μόνη.

Αυτό, όμως, που μπορώ να δω με προβληματισμό είναι ότι η τεχνολογία που προσφέρει τόσα καλά, έχει δώσει τη δυνατότητα σε κάποιους ανθρώπους αντί να διασκεδάζουν ουσιαστικά, να χορεύουν με τη ματαιοδοξία…

Σας παρακαλώ. Διασκεδάστε.