Eman says: Hublot, για ρολόγια που είναι αληθινά έργα τέχνης

Eman says: Ένα πανέμορφο έργο τέχνης για το χέρι

Στην Ελλάδα η υψηλή ωρολογοποιία δεν είναι τόσο διαδεδομένη. Πόσο μάλλον τα τελευταία δέκα περίπου δύσκολα χρόνια. Λίγες είναι οι εταιρίες που είναι ευρέως γνωστές. Το πιο πιθανό είναι αυτή να μην την έχετε ακούσει καν. Ο λόγος, για μια από τις αγαπημένες μου, αν όχι η αγαπημένη μου.

Η Hublot, ανανεωμένη από τον Jean-Claude Biver, όταν το 2004 ανέλαβε τα «ηνία» της μικρής τότε εταιρίας είναι πλέον μια από τις καλύτερες. Τα έργα τέχνης που δημιουργεί είναι πολλά και τουλάχιστον εξαιρετικά. Και λέω έργα τέχνης,  γιατί συμφωνώ με τον Max Busser, τον ιδιοκτήτη μιας σχετικά νέας και ιδιαίτερης ωρολογοποιίας, της MB&F (Max Busser & Friends) όταν έλεγε ότι «Το ρολόι είναι ένα έργο τέχνης που τυχαίνει να δείχνει την ώρα».

Εγώ θέλω να παρουσιάσω ένα κομμάτι που πάντα μου άρεσε και θεωρώ ότι είναι από τα ωραιότερα που μπορεί να φορέσει μια γυναίκα. Μπορεί να είναι δύσκολο να αποκτηθεί,  αλλά δεν παύει να συναρπάζει. Το χειροποίητο Big Bang Gold Diamonds 38mm. Το προτιμώ χωρίς διαμάντια,  αλλά όλοι ξέρουμε την έκφραση «Diamonds are a girl’s best friend». Βρίσκω τον συνδυασμό λευκού χρώματος με αυτό του ροζ χρυσού, τον ιδανικότερο και ομορφότερο σε ένα ρολόι για μια γυναίκα. Είναι απλά φανταστικός!

Είναι κατασκευασμένο από ροζ χρυσό 5Ν των 18Κ. Το 5N υποδηλώνει την απόχρωση του χρυσού η οποία προκύπτει από την μίξη του με ασήμι και χαλκό. Το 18Κ δείχνει την καθαρότητά του. Δηλαδή το 75% του συνόλου του αποτελείται από καθαρό χρυσό.

Η 38 χιλιοστών στεφάνη έχει 126 διαμάντια (0,87 καράτια) και 6 βίδες σχήματος «Η» από τιτάνιο. Έχει αντιανακλαστικό κρύσταλλο από ζαφείρι, κοινό χαρακτηριστικό σε όλα σχεδόν τα ρολόγια επειδή φημίζεται για την αντοχή του. To λουράκι του από καουτσούκ δίνει ένα πιο σπορ στυλ. Ο συνδυασμός χρυσού και καουτσούκ,  είναι μια από τις καινοτομίες του ιδρυτή της εταιρίας, κ. Carlo Crocco. Το καντράν του είναι ματ λευκό με ροζ χρυσούς δείκτες που περιέχουν και λευκά φωσφορίζοντα στοιχεία.

Κλείνει με κούμπωμα ασφαλείας από ροζ χρυσό. Είναι αδιάβροχο στα 100 μέτρα ή στις 10ΑΤΜ. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι μπορείτε να τα φτάσετε φορώντας το. Απλά σημαίνει ότι το ρολόι μπορεί να αντέξει δέκα φορές μεγαλύτερη πίεση νερού,  από αυτή που βρίσκεται στο επίπεδο της θάλασσας χωρίς να «πάρει νερά». Επειδή το νερό στα 100 μέτρα έχει μεγαλύτερη πίεση λόγω της κίνησής του γι’ αυτό και δε θα αντέξει σε αυτό το βάθος.

Eman says: Ένα πανέμορφο έργο τέχνης για το χέρι

Ο μηχανισμός HUB2900 είναι Quartz, δηλαδή λειτουργεί με μπαταρία. Ένα πολύ κοινό χαρακτηριστικό στα γυναικεία ρολόγια του χώρου. Αντιθέτως όλα τα αντρικά είναι μηχανικά και λειτουργούν με την κίνηση του χεριού ή με κούρδισμα.

Φυσικά τα έργα τέχνης κοστίζουν. Το συγκεκριμένο δεν είναι entry level και η τιμή του είναι ίσως λίγο τσουχτερή. Η ενδεικτική «ζημιά» που θα κάνετε στον λογαριασμό σας είναι €22.700.