To Ewoman πάει θέατρο: Η ψιλικατζού

To Ewoman πάει θέατρο: Η ψιλικατζού

Η ψιλικατζού: Η γυναίκα του διπλανού μαγαζιού διηγείται ιστορίες από τη ζωή βγαλμένες.

Ο Δημήτρης Καρατζιάς σκηνοθετεί το best seller βιβλίο της Κωνσταντίνας Δελημήτρου, με την Ελένη Ουζουνίδου στον ομώνυμο ρόλο. Μια νέα γυναίκα, ιδιοκτήτρια ψιλικατζίδικου, με τη βοήθεια της αδελφής της ( Άννα Ψαρρά) αφηγείται τη ζωή της, η οποία είχε ως κέντρο της την επιθυμία για απόκτηση απογόνων και έναν εχθρό: την υπογονιμότητα.

Ο θεατής παίρνει μια γεύση για το κυρίως σκηνικό, ήδη από το κλιμακοστάσιο που οδηγεί στην αίθουσα. ΄Eνα installation του Μάριου Βουτσινά με την επιγραφή «Ψιλικά-Τσιγάρα»,  θυμίζει παλιό περίπτερο με μάρκες προϊόντων που πλέον έχουν εξαφανιστεί. Μπαίνοντας στην αίθουσα, η σκηνή έχει μεταμορφωθεί σε εσωτερικό ψιλικατζίδικου, με σοκολάτες, τσιπς, ταμείο, περιοδικά και την αίσθηση πως ο θεατής είναι στο κατάστημα και διαλέγει είδη προς αγορά. Η εικόνα είναι ακόμα πιο ρεαλιστική, επειδή η Άννα Ψαρρά είναι παρούσα στη σκηνή, δίνοντας την εντύπωση πως εργάζεται και περιμένει τους πελάτες.

To Ewoman πάει θέατρο: Η ψιλικατζού

 

Η παράσταση αρχίζει με την Ελένη Ουζουνίδου να εξιστορεί με εκρηκτικό τρόπο και δραματουργική δεινότητα, όλες τις σκέψεις της περί των επιλογών της ζωής της, όπως και των επιθυμιών της: Ήθελε να γίνει μητέρα και δεν τα κατάφερνε. Από την εμμονή της αυτή, επισκέφθηκε διάφορα ιατρεία και κλινικές, ακολούθησε αγωγές επίπονες και μη, βίωσε τρεις αποβολές που τη στιγμάτισαν και είδε τη ζωή της να «σκοτεινιάζει» κάθε φορά που έμπαινε στο ιατρείο, είτε για εξετάσεις μετά την αποβολή, είτε για έκτρωση για τον ίδιο λόγο.

To Ewoman πάει θέατρο: Η ψιλικατζού

Μια γλυκόπικρη θεατρική διασκευή, με κεντρικό θέμα τη μητρότητα και την υπογονιμότητα, όπου με αιχμηρό χιούμορ, ευαισθησία και αγάπη μέσα από ένα ψιλικατζίδικο στη Νίκαια, ο θεατής γίνεται κοινωνός στις ιστορίες ανθρώπων  της διπλανής πόρτας. Μια από αυτές είναι και ένα «μεταμφιεσμένο» κοινωνικό μήνυμα κατά της ξενοφοβίας, αποδεικνύοντας πως για τη συμπεριφορά του κάθε ατόμου δεν είναι υπεύθυνη η καταγωγή του, αλλά η παιδεία του.

Πληροφορίες παράστασης:

Πολυχώρος vault theatre plus: Μελενίκου 26 Γκάζι.

Κάθε Τετάρτη 19:00, Παρασκευή 21:15, Σάββατο 19:00, Κυριακή 21:15.

Διάρκεια: 70΄