Eman says: Jacob & Co Fleurs de Jardin. Ένα παιχνίδι κίνησης

Eman says: Jacob & Co Fleurs de Jardin. Ένα παιχνίδι κίνησης

Ο Jacob Arabo ξεκίνησε να ασχολείται με την υψηλή ωρολογοποιία από τα 16 του ως βοηθός. Το 1986 δημιούργησε την Jacob & Co. Για περισσότερο από ένα τέταρτο του αιώνα, η Jacob & Co δημιουργεί επαναστατικά ρολόγια και εξαιρετικά κοσμήματα που αιχμαλώτισαν διασημότητες και πρωτοστάτες της υψηλής ωρολογοποιίας. Με ένα μοναδικό ταλέντο για τη δημιουργία σχεδίων που είναι τόσο πρωτοποριακά όσο είναι εντυπωσιακά, η εταιρεία έχει εξελιχθεί σε μία από τις πιο αναγνωρισμένες μάρκες πολυτελείας σε ρολόγια και κοσμήματα. Με σεβασμό στην παραδοσιακή τεχνική και την τέχνη και την ικανότητα να οραματίζεται και να δημιουργεί εξαιρετικά φανταστικά κοσμήματα και μοναδικά ρολόγια, ο Jacob τα κάνει πραγματικότητα μέσα από μια αλχημεία ακμής και κομψότητας που βρίσκεται στον πυρήνα της εταιρείας.

Το κομμάτι που βλέπετε είναι εμπνευσμένο από τον πολύπλοκο μηχανισμό Astronomia Solar που αντιπροσωπεύει την κίνηση των πλανητών. Ένα tourbillion (το οποίο έχω εξηγήσει τι είναι στο άρθρο Richard Mille RM 19-02 Tourbillion Fleur. Άπιαστο όνειρο!), 11 λουλούδια από αμέθυστο, ροζ και μπλε ζαφείρια, τσαβορίτες, κιτρίνες, πορτοκαλί ρουμπίνια και γρανάτες ολοκληρώνουν μια πλήρη περιστροφή κάθε δέκα λεπτά σε ένα υπέροχο παιχνίδι κίνησης που μπορείτε να δείτε εδώ: www.youtube.com/watch?v=5PzDYvM1eXY

Ο μηχανισμός λειτουργεί χωρίς κούρδισμα για 48 ώρες στα 4Hz και περιέχει 43 πολύτιμους λίθους. Έχει κάσα από ροζ χρυσό 18 καρατίων, η βάση του είναι από μαργαριτάρι και το κρύσταλλο είναι από ζαφείρι. Η διάμετρός του είναι 42,5 χιλιοστά και το πάχος του 21 χιλιοστά. Το ρολόι αποτελείται από 444 κομμάτια. Δείχνει ώρες και λεπτά και είναι κουρδιζόμενο με το χέρι. Το λουράκι είναι σατέν ή από δέρμα αλιγάτορα.

Το ρολόι είναι γεμάτο ροζ ζαφείρια. 46 (1,05 καράτια) στο καντράν, 48 (1,31 καράτια) στον εσωτερικό δακτύλιο, 40 (3,7 καράτια) στην στεφάνη και 50 (1,4 καράτια) στο κούμπωμα σχήματος πεταλούδας. Πολλοί πολιτισμοί και άνθρωποι πιστεύουν ότι τα ροζ ζαφείρια έχουν ειδική δύναμη. Συμβολίζουν την εμπιστοσύνη, την πίστη και την ειλικρίνεια. Πιστεύεται επίσης ότι φέρουν καλή τύχη και έντονη αγάπη. Ο μεγαλύτερος παραγωγός είναι η Μαδαγασκάρη. Τα ροζ ζαφείρια θεωρήθηκαν εξαιρετικά σπάνια πριν από τη δεκαετία του 1990, όταν ανακαλύφθηκαν τα ορυχεία της Μαδαγασκάρης. Η ποιότητα και η ποσότητα ροζ ζαφειριών από τη Μαδαγασκάρη κάνουν αυτές τις πολύτιμες πέτρες πιο ευρέως διαθέσιμες και προσιτές. Ορυχεία υπάρχουν και στην Μιανμάρ, τη Σρι Λάνκα και την Ανατολική Αφρική. Ο τόπος προέλευσης δεν επηρεάζει συνήθως την τιμή ή την αξία τους. Τα ζαφείρια βρίσκονται σε μια ποικιλία χρωμάτων, συμπεριλαμβανομένων των ροζ, κίτρινο και πράσινο. Τα ροζ ζαφείρια είναι εκπληκτικά και απόχρωσή τους κυμαίνεται από ανοιχτό έως σκούρο ροζ. Περιέχουν ίχνη από σίδηρο, τιτάνιο, μαγνήσιο, χαλκό και χρώμιο που συμβάλλουν στον προσδιορισμό του χρώματος. Όσο υψηλότερη είναι η περιεκτικότητα σε χρώμιο, τόσο πιο βαθιά είναι η ροζ απόχρωση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς ένα ροζ ζαφείρι από ένα ρουμπίνι. Μόνο ένας γεμολόγος θα είναι σε θέση να κάνει αυτή τη διάκριση.

Θα παραχθεί σε 101 κομμάτια μόνο. Το κόστος του είναι περίπου 365.000 ευρώ.

www.jacobandco.com

jacob1-ewoman

Στείλε μου ένα mail στην διεύθυνση eman.listens.to.you@gmail.com και θα χαρώ πολύ να ανταλλάξουμε απόψεις, να σχολιάσουμε θέματα που ήδη έχουν δημοσιευτεί, να προβληματιστούμε με άλλα ευχάριστα ή δυσάρεστα, λυμένα ή άλυτα, να σου δώσω κάποια συμβουλή που μπορεί να σε βοηθήσει και μέσω όλων αυτών να εξελιχθούμε και οι δύο.