Το κέικ καρότου που φιλοξενεί σήμερα το ewoman, αποτελεί ένα υγιεινό, εύκολο και πεντανόστιμο σνακ. Παλαιότερα, ο κόσμος λόγω έλλειψης ζάχαρης έβαζε στο κέικ του λαχανικά πλούσια σε γλυκαντικές ουσίες όπως καρότο, παντζάρι και κολοκύθα και έτσι μαγείρευε ένα υγιεινό και θρεπτικό σνακ.
Υλικά:
- 300 γρ. τριμμένο καρότο
- 4 αυγά
- 200 γρ. σπορέλαιο
- 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 250 γρ. καστανή ζάχαρη
- 1/3 κ.σ γαρίφαλο σε σκόνη
- 1/3 κ.σ μοσχοκάρυδο σε σκόνη
- 1 κ.σ κανέλα σε σκόνη
- 2 βανίλιες
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 100 γρ. καρύδια
Για το σερβίρισμα:
- Προαιρετικά 50 γρ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
- Αφού προθερμάνουμε τον φούρνο στους 180οC , τρίβουμε τα καρότα σε ένα μπολ .
- Στη συνέχεια, σε ένα μίξερ χτυπάμε τα αυγά ,την ζάχαρη, τη βανίλια και τα μυρωδικά για περίπου 3-4' μέχρι το μείγμα να αφρατέψουν.
- Έπειτα αποσύρουμε το μίξερ και προσθέτουμε στο μείγμα το καρότο, το αλεύρι , το σπορέλαιο ,το ξύσμα πορτοκαλιού και τα καρύδια και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα για 2' .
- Μεταφέρουμε το μείγμα μας σε μια βουτυροαλευρωμένη φόρμα και το ψήνουμε στον φούρνο για 60'.
- Στο τέλος, αφού κρυώσει μπορούμε να πασπαλίσουμε το κέικ μας με άχνη ζάχαρη.
Καλή σας όρεξη !