Ανάμεσα στα πρέπει και στα θέλω, διάλεξε τι σε γεμίζει περισσότερο

Ανάμεσα στα πρέπει και στα θέλω, διάλεξε αυτό που γεμίζει περισσότερο

Για κανένα «πρέπει» δε θα επέτρεπα να μη γίνουν πραγματικότητα τα θέλω μου. Η επιθυμία και το πάθος για το κάθε τι που ήθελα, ήταν πάντα πιο δυνατά.

Αυτή είμαι εγώ.

Η επιθυμία να είναι πάντα ισχυρότερη από τον όποιο φόβο, ανασφάλεια, ανησυχία. Αλλιώς δεν είναι επιθυμία. Είναι καπρίτσιο. Και τα καπρίτσια έχουν κάτι από εγωισμό, κάτι από ανασφάλεια, κάτι από πείσμα που θα τελειώσει μόλις πάρεις αυτό που θες. Τέτοια ικανοποίηση όμως δεν μου αρκεί, δεν με γεμίζει.

Ενώ η επιθυμία είναι κάτι πιο δυνατό, πιο αληθινό. Επιθυμείς κάτι, σημαίνει το θες πολύ. Σημαίνει πώς θα κάνεις ότι χρειαστεί για να το πετύχεις, για να το αποκτήσεις, για να το ζήσεις. Έχεις ένα σκοπό και έχεις και τους λόγους σου.

Όταν ξέρεις ποιος είσαι, όταν ξέρεις τι θες, τι σου αρέσει και τι όχι, τα πράγματα αποκτούν τη δική τους διαδρομή. Ακόμη και οι πράξεις σου συμβάλλουν στο να γίνουν πραγματικότητα τα θέλω σου.

Ανάμεσα στα πρέπει και στα θέλω, διάλεξε αυτό που γεμίζει περισσότερο την καρδιά σου. Μην κάνεις τα πρέπει να μοιάζουν καταναγκαστικά. Θα δεχτείς αυτά που μπορείς να αντέξεις. Για αυτό κυνήγησε τα θέλω σου όσο έχεις χρόνο.

Είτε πρόκειται για τη δουλειά που ονειρεύτηκες, το ταξίδι που αναβάλλεις, τον έρωτα που δεν τόλμησες ποτέ να διεκδικήσεις ή και να κρατήσεις. Μην διώχνεις κανέναν αν το θες πολύ. Μην φεύγεις από πουθενά όταν γνωρίζεις πως με λίγη προσπάθεια, αξίζει να τα καταφέρεις. Κι αν δεν πετύχει, τουλάχιστον εξάντλησες κάθε προσπάθεια σου. Κάτι κέρδισες και πάλι κι ας μην γνωρίζεις ακόμη ποιο είναι αυτό.  Στην πορεία σίγουρα θα το μάθεις.

Δοκίμασε να ικανοποιείς πάντοτε τα θέλω σου. Είναι τα όνειρα σου, οι προσωπικές προκλήσεις σου. Αν τα θέλω είναι ισχυρά, κανένα πρέπει δεν μπορει να σταθεί στο δρόμο τους.

Μαρίνα Αβραάμ