Το ewoman πάει θέατρο: Η Σαμάνθα και ο Μαξ στον βυθό της ασφάλτου

Το ewoman πάει θέατρο: Ο βυθός της ασφάλτου

Το θεατρικό έργο του Άκη Δήμου σε συνεργασία με το σκηνοθέτη Θοδωρή Αντωνιάδη, ανεβαίνει ξανά στη σκηνή μετά από δεκατρία χρόνια. Γράφτηκε το 1996 όταν ο Άκης Δήμου «συνάντησε» τυχαία τη Σαμάνθα και τον Μαξ. Έκτοτε τον «ακολουθούν» σε μια ιλιγγιώδη πορεία πάνω στην άσφαλτο εις το διηνεκές.

Πρόκειται για ένα κείμενο με πολυδιάστατα νοήματα, πυκνή ροή του λόγου και καταστάσεις να διαδέχονται η μια την άλλη, θυμίζοντας μια βόλτα με μηχανή σε σκοτεινά σημεία της πόλης όπου πολλά μπορούν να συμβούν σε κάθε γωνία της. Δυο φίλοι η Σαμάνθα και ο Μαξ αποφασίζουν με τις βαλίτσες ανά χείρας να δραπετεύσουν από τα σπίτια τους, από τη πραγματικότητα και από την ανυπόφορη ζωή τους.

Η αρχή της περιπλάνησης τους είναι ένα εγκαταλελειμμένο λούνα παρκ. Αργότερα και μέχρι το πρώτο φως της αυγής οι δυο «δραπέτες» θα κάμουν διάφορες «στάσεις» ανακαλώντας στη μνήμη τους όλα εκείνα τα γεγονότα που τους έσπρωξαν να γεμίσουν από μια βαλίτσα και να εξαφανιστούν: βία, ερωτισμός, ψυχολογικά τραύματα, μοναξιά, αναζήτηση της αγάπης και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο είναι τα θέματα που εξομολογούνται οι δυο περιπλανώμενοι.

samantha-ewoman

Η παράσταση αρχίζει με ένα εντυπωσιακό σκηνικό: Ο χώρος είναι παραφορτωμένος με ξεχαρβαλωμένα παιχνίδια που παραπέμπουν σε ένα λούνα παρκ το οποίο είναι ερειπωμένο, μεταδίδοντας αμέσως στους θεατές μια αίσθηση ερήμωσης μαζί με τον αβίαστο συνειρμό της απώλειας της παιδικής αθωότητας που κατέληξε τοπίο βγαλμένο από εφιάλτη.

Οι διάλογοι μεταξύ των δυο πρωταγωνιστών ολοκληρώνουν την εικόνα επειδή και οι ίδιοι μέσα από την ερμηνεία τους και όσα λένε μεταξύ τους, μοιράζονται συναισθήματα χρησιμοποιώντας λέξεις με διττά νοήματα που οδηγούν σε σκέψεις, υπονοούμενα και διαρκείς αποκαλύψεις.

Ο Πάρις Σκαρτσολιάς υποδύεται ένα νεαρό παιδί με γκρεμισμένη ψυχοσύνθεση που πολλές φορές κατέληξε έρμαιο ή των άλλων ή του ίδιου του, του εαυτού εξαιτίας της δυστυχίας του. Η Εύη Τσάφου ερμηνεύει μια δυναμική κοπέλα που κάποτε ήταν χαμογελαστή και γεμάτη ζωή. Γεγονότα τη στιγμάτισαν και η χαρά της αντιστράφηκε σε οργή και απογοήτευση.

Μια αλληγορία πάνω στην ανθρώπινη φύση συνοδεία, μιας ωμής προσέγγισης (και στη συνέχεια αποδόμησης) ενός υποκριτικού αστικού μύθου που υποδεικνύει μια συμβατική ικανοποιητική ζωή, ενώ στην ουσία τα προβλήματα μαζί με τα εξ αυτών προερχόμενα αρνητικά συναισθήματα είναι μια μόνιμη καθημερινότητα που κανένας δεν προτίθεται να παραδεχθεί.

sammaks-ewoman

Η παράσταση είναι ακατάλληλη για ανηλίκους κάτω των 16 ετών.

Συντελεστές:

Κείμενο: Άκης Δήμου

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Αντωνιάδης

Κοστούμια: Μαρία Μαγγίρα

Μουσική: Μάριος Τσικνής

Μακιγιάζ: Παρή Καλουδά

Παραγωγή: Aude Sapere productions- ARTemis productions

Διανομή: Πάρις Σκαρτσολιάς, Εύη Τσάφου

Πληροφορίες παράστασης:

Σάββατο: 18:15

Κυριακή: 21:00

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 13€, Μειωμένο 10€, Ατέλειες 5€

Διάρκεια: 70’

Πολυχώρος Vault/Vault theatre plus: Μελενίκου 26 Βοτανικός ( 8΄ από το σταθμό μετρό Κεραμεικός).