Η συνταγή της ημέρας: Τάρτα λεμονιού με φράουλες

Η συνταγή της ημέρας: Τάρτα λεμονιού με φράουλες

Μια εκπληκτική δροσιστική τάρτα με κρέμα λεμονιού και φράουλες, η συνταγή της ημέρας σήμερα στο ewoman.

Υλικά:

Για μία τάρτα σε ταρτιέρα 28 εκ.

2 φλ. τσαγιού αλεύρι γ.ο. χ.

1 φλι. τσ ασπρισμένα και κοπανισμένα αμύγδαλα

200 γρ. βούτυρο σε κυβάκια

1 αυγό

3 κ.σ. ζάχαρη

3 κ.σ. παγωμένο νερό

λίγο αλάτι

Για την κρέμα:

300 γρ. γάλα

2 κρόκους αυγών

4 κ.σ. ζάχαρη

4 κ.σ. κορν φλάουρ

1 βανίλια

ξύσμα από 1 λεμόνι

250 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί

Για την διακόσμηση:

300 γρ φράουλες κομμένες σε φέτες

Εκτέλεση:

Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε λεκάνη και το ανακατεύουμε με το τριμμένο αμύγδαλο. Στη συνέχεια κάνουμε μία λακούβα στο κέντρο και ρίχνουμε το βούτυρο, το αυγό, τη ζάχαρη, το αλάτι, ανακατεύοντας τα υλικά με γρήγορες κινήσεις των δαχτύλων, μέχρι να γίνει μία ζύμη σαν χοντρά ψίχουλα. Έπειτα προσθέτουμε το παγωμένο νερό και ζυμώνουμε ελαφρά.

Πλάθουμε τη ζύμη μία μπάλα και την τυλίγουμε σε πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε για 30 ' στο ψυγείο.

Στη συνέχεια ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο, πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια με τον πλάστη, το τυλίγουμε στον πλάστη και το απλώνουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη ταρτιέρα, φροντίζοντας να καλύψει και τα πλαϊνά τοιχώματα. Περνάμε τον πλάστη προσεχτικά πάνω από την ταρτιέρα, για να κόψουμε τη ζύμη που εξέχει. Με ένα πιρούνι, κάνουμε τρύπες σε όλη την επιφάνεια της ζύμης.

Ψήνουμε τη βάση της τάρτας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει. Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει και ετοιμάζουμε την κρέμα. Χτυπάμε σε ένα μπολ με σύρμα τους κρόκους με τη ζάχαρη, τη βανίλια, το ξύσμα λεμονιού και το κορν φλάουρ, μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και αραιώνουμε το μείγμα με λίγο κρύο γάλα.

Στο μεταξύ, έχουμε βάλει το υπόλοιπο γάλα να βράσει σε κατσαρολάκι, πάνω σε μέτρια φωτιά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα αυγών στο βραστό γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα, για να μην σβολιάσει η κρέμα μας και να πήξει. Κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει. Ανακατεύουμε την κρέμα με τη σαντιγί να αφρατέψει και γεμίζουμε την βάση της τάρτας. Τέλος διακοσμούμε με τις φράουλες και αφήνουμε την τάρτα στο ψυγείο μας, μέχρι να την σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!