Μάθε να αγαπάς τον εαυτό σου έτσι όπως είναι!

Μάθε να αγαπάς τον εαυτό σου όπως είναι!

Το να αλλάζεις συνήθειες και τρόπο σκέψης είναι αρκετά δύσκολο, όμως το να έχεις αρνητικό τρόπο ζωής είναι το χειρότερο που μπορείς να κάνεις.

Οπότε μετά από αρκετή σκέψη αποφάσισα να προσπαθήσω να καλυτερέψω την μελλοντική μου ζωή.

Για αρχή ήθελα να φτιάξω τον ψυχικό μου κόσμο.

Όταν αποφάσισα να κάνω αυτήν την αλλαγή μόλις είχα βγει από ένα σκοτεινό κεφάλαιο της ζωής μου, οπότε το είχα πραγματικά ανάγκη.

Με την βοήθεια ειδικού κατάφερα να γεμίσω την ζωή μου με θετικές σκέψεις και χαμόγελο. Το πρώτο πράγμα που  έκανα ήταν να βάλω το χαμόγελο στην καθημερινότητα μου. Είναι κάτι που ακούγεται απλό αλλά είναι αρκετά δύσκολο.

Έπειτα άρχισα να λέω κάθε πρωί κάτι θετικό που βρίσκω στον εαυτό μου για να νοιώσει περήφανος γι’ αυτό που είναι. Φυσικά δεν έβρισκα πάντα θετικά, μερικές φορές η αρνητικότητα με κυρίευε, αλλά δεν αποθαρρύνθηκα και είδα με το πέρασμα του χρόνου να καλυτερεύω.

Μετά ήρθε το δυσκολότερο κομμάτι: να μιλήσω σε κόσμο.

Φοβόμουν τόσο πολύ.

Σκεπτόμουν κάθε δευτερόλεπτο:

Τι θα πουν;

Τι θα σκεφτούν;

Θα τους αρέσει αυτό;

Θα τους αρέσει το άλλο;

Ήταν τόσο αγχωτικό και ψυχικά επώδυνο, όμως έπρεπε να το κάνω. Έπρεπε να ξεπεράσω αυτόν τον φόβο για το δικό μου καλό.

Με πολύ δειλά βήματα άρχισα να μιλάω στον κόσμο, φυσικά ακόμα προσπαθώ μετά από 1 χρόνο, αλλά έχω βελτιωθεί και αυτό το βλέπω επειδή μιλάω με μεγαλύτερη ευκολία σε καινούρια άτομα και βγαίνω μαζί τους.

Έπειτα έπρεπε να ασχοληθώ με το άγχος. Το άφησα αυτό τελευταίο γιατί κατάλαβα ότι αν βάλω τάξη στον εσωτερικό μου κόσμο το άγχος θα αρχίσει να φεύγει μόνο του.

Νόμιζα πως πρέπει να το εξαφανίσω (πράγμα αδύνατον γιατί πάντα θα αγχώνομαι έστω λίγο) αλλά για να το διατυπώσω καλύτερα θα πρέπει απλά να μάθω να το διαχειρίζομαι.

Κάθε φορά που πάω να αγχωθώ παίρνω βαθιές ανάσες και κάνω θετικές σκέψεις γενικά για τη ζωή.

Έχω καταφέρει να είμαι ευγνώμων για τη ζωή μου από εκεί που δεν την ήθελα. Κατάφερα με πολλή προσπάθεια να αγαπήσω τον εαυτό μου και να αυτοβελτιώνομαι μέχρι και σήμερα.

Μάθε να αγαπάς τον εαυτό σου έτσι όπως είναι, λοιπόν, γιατί κανένας δε θα το κάνει για σένα.