Na. Co.- Φυσικά χειροποίητα καλλυντικά

Na. Co.- Φυσικά χειροποίητα καλλυντικά

Η Εμμανουέλα Δαμβακεράκη είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, μητέρα δυο μικρών παιδιών 3 και 7 ετών και ταυτόχρονα ιδιοκτήτρια κέντρου Ευεξίας και περιποίησης άκρων στο Ρέθυμνο Κρήτης από το 2013.

Τον τελευταίο χρόνο λόγω της κατάστασης με τον COVID-19, ο ελεύθερος χρόνος της πολλαπλασιάστηκε καθώς δούλευε ελάχιστα. Στο κέντρο συνάντησε αρκετά κορίτσια με δερματικά προβλήματα και ούσα παθουσα και η ίδια σκέφτηκε πως ίσως θα έπρεπε να ξεκινήσει να ψάχνει τις ευεργετικές ιδιότητες των κρητικών βοτάνων και φυσικά του ελαιόλαδου, που παράγουν στην οικογένεια της.

nacocandle-ewoman

Η ίδια εξάλλου, στην ατομική της περιποίηση χρησιμοποιεί όσο το δυνατόν φυσικά καλλυντικά χωρίς χημικά και συντηρητικά ,τα περισσότερα από τα οποία παρασκευάζει μόνη της. Αυτό ήταν και η αρχή της ιδέας Na.co.,που όπως προδίδει και το όνομα της σημαίνει Natural Cosmetics (φυσικά καλλυντικά).

Είναι, έτσι κι αλλιώς, χρέος όλων μας συλλογικά να προστατέψουμε το περιβάλλον που ζούμε από τους ρύπους και τα απόβλητα, το άπειρο πλαστικό και τα υπόλοιπα ζημιογόνα που χρησιμοποιεί η καλλυντική -και όχι μόνο- βιομηχανία. Είναι προς όφελός μας να χρησιμοποιούμε τα παράγωγα του κάθε τόπου στη φυσική τους μορφή, είτε με μια μικρή επεξεργασία. Εξάλλου πρέπει να “θρέφουμε” το δέρμα μας ακριβώς όπως και το σώμα μας, μας λέει.

nacosoapsc-ewoman

Προς το παρόν χαίρεται πολύ να δημιουργεί στον ελεύθερο χρόνο της αγνά ποιοτικά καλλυντικά τα οποία πρώτα απ’ όλους χρησιμοποιεί εκείνη και η οικογένεια της. Η Κρήτη είναι ένα μέρος ευλογημένο ως προς το φυσικό της περιβάλλον και έτσι όλοι μπορούν να αξιοποιήσουν τα χωράφια τους. Το τελευταίο διάστημα ξεκίνησε να καλλιεργεί τα δικά της βότανα που μπορεί να χρησιμοποιήσει στις κρέμες προσώπου, σώματος ,στις κηραλοιφές κτλ σε συνδυασμό με το ελαιόλαδο και άλλα φυτικά λάδια που προμηθεύεται από πιστοποιημένες εταιρίες και κρητικούς πιστοποιημένους παραγωγούς. Επιπλέον πολλά από τα σαπούνια ελαιολάδου της είναι εμπλουτισμένα με γάλα κατσίκας από συντοπίτες κτηνοτρόφους.

nacosoap-ewoman

Εύχεται μελλοντικά ο κόσμος -και πρωτίστως οι γυναίκες- να μάθουν για τις ιδιότητες των φυτικών καλλυντικών και σταδιακά να τα προτιμούν έναντι των χημικών. Ελπίζει το νέο της εγχείρημά να καταφέρει να προχωρήσει και με την ολοκλήρωση των σπουδών της στο σχετικό πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών που παρακολουθεί, να εξελίξει ακόμα περισσότερο τις συνταγές της και γιατί όχι στο άμεσο μέλλον να δημιουργηθεί μια αρκετά μεγάλη εγκατάσταση παραγωγής, με γνώμονα το σεβασμό στο περιβάλλον και την αποκλειστική χρήση ανακυκλώσιμων και επαναχρησιμοποιούμενων συσκευασιών, και φυσικά μηδενική παραγωγή αποβλήτων (zero waste).

nacosoaps-ewoman

Δε ξεχωρίζει κάποιο από τα προϊόντα της, όμως την συναρπάζει η διαδικασία σαπωνοποίησης του ελαιόλαδου με τη διαδικασία της ψυχρής μεθόδου. Ο χρωματισμός με φυσικά οξείδια και μπαχαρικά ,ο αρωματισμός τους με αιθέρια έλαια και κατάλληλα για καλλυντική χρήση αρώματα αλλά και η διακόσμησή τους με λουλούδια από τον κήπο της, βότανα και διάφορες βρώσιμες λιχουδιές το καθιστά από τις αγαπημένες της ασχολίες.

naco-ewoman

Στη σελίδα της θα βρούμε χειροποίητα σαπούνια ελαιολάδου, βούτυρα και κρέμες σώματος, κεριά φυτικής σόγιας, κρέμες και μάσκες προσώπου, απολεπιστικά σώματος και προσώπου, κηραλοιφές ,μπάλες οξυγόνου, άλατα μπάνιου κτλ. Τα προϊόντα της είναι σε ποσοστό μεγαλύτερο του 95% vegan (σε όποια υπάρχει γάλα ζωικής προέλευσης αναφέρεται) και στο σύνολό τους cruelty free,  χωρίς parabens και συντηρητικά.

Βρείτε τη στο Instagram εδώ: na_co._