Πράσα με χωριάτικο λουκάνικο και μανιτάρια! Η πρόταση του ewoman για σήμερα.
Γιατί η μαγειρική είναι χημεία αλλά και έμπνευση!
Γιατί σε κάθε παραδοσιακή ή μη, συνταγή, επιβάλλεται να προσθέτεις τις δικές σου πινελιές!
Με ότι υπήρχε στο σπίτι, έκανα έναν συνδυασμό και το αποτέλεσμα μια ολόδική μου συνταγή που ομολογουμένως μ' έκανε μια περήφανη μαγείρισσα καθώς άρεσε πολύ στους άντρες μου γευστικά κι εμένα που είμαι «οπτικός τύπος» με κάλυψε και εμφανισιακά!
Υλικά:
7-8 πράσα (το άσπρο μέρος μόνο)
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1/2 κρασοπότηρο λευκό κρασί
250 γρ. μανιτάρια σε φέτες
3 λουκάνικα χωριάτικα (του κρεοπώλη)
2 σκελίδες σκόρδο
1-2 καρότα
4 κ.σ. σάλτσα ντομάτας
αλάτι, πιπέρι και κοκκινοπίπερο καυτερό
λίγες σταγόνες tabbasco
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το λάδι και γιαχνίζουμε για λίγα λεπτά τα μανιτάρια και το σκόρδο. Έπειτα προσθέτουμε τα λουκάνικα σε φέτες και τα τσιγαρίζουμε ελαφρώς απ' όλες τις πλευρές.
Σβήνουμε με το κρασί. Αφού εξατμιστεί, προσθέτουμε τα πράσα κομμένα σε λεπτές φέτες και τα καρότα και ρίχνουμε τα μπαχαρικά. Προσθέτουμε τη σάλτσα και νεράκι ζεστό που να τα καλύπτει κι αφήνουμε να σιγοβράσει σκεπασμένο με καπάκι μέχρι να πιει το ζουμί και να μείνει με τη σάλτσα του.
Αν μας αρέσουν τα καυτερά προσθέτουμε λίγες σταγόνες tabbasco!
Συνοδέψτε το με ούζο ή τσιπουράκι!
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!