Η συνταγή της ημέρας: Πιπεριές γεμιστές με μελιτζάνα

Η συνταγή της ημέρας: Πιπεριές γεμιστές με μελιτζάνα

Πιπεριές γεμιστές με μελιτζάνα, ένα φαγητό πεντανόστιμο και νηστίσιμο η πρόταση του ewoman για σήμερα!

Οι πιπεριές γεμιστές είναι ένα από τα αγαπημένα μας φαγητά, ειδικά το καλοκαίρι. Παραδοσιακό φαγητό, που μοσχοβολάει όλο το σπίτι με τ' αρώματά του. Με κιμά ή χωρίς πολύ νόστιμο έτσι κι αλλιώς, τα γεμιστά τρώγονται ακόμη και κρύα! 
Η μελιτζάνα, αναπληρώνει επάξια τον κιμά και μάλιστα προσδίδει μια ιδιαίτερη γεύση στο φαγητό! Δοκιμάστε τα και θα εντυπωσιαστείτε!

Υλικά για 20 πιπεριές (μεσαίου μεγέθους) 
2 μελιτζάνες 
2 κρεμμύδια
1 ματσάκι μαΊντανό 
1 ματσάκι άνηθο 
5-6 κλαράκια δυόσμο
1-2 ώριμες ντομάτες τριμμένες ή κομμένες σε κυβάκια ή σάλτσα ντομάτας 
3/4 φλ ελαιόλαδο
1/2 κ. ρύζι καρολίνα
αλάτι 
πιπέρι
1 κύβο λαχανικών

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις τρίβουμε στον τρίφτη. Ζεσταίνουμε το λάδι και τις σωτάρουμε για λίγα λεπτά κι έπειτα προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό, τον άνηθο και το δυόσμο και τη ντομάτα ή τη σάλτσα ντομάτας .

piperies_m-ewoman

Αφού αχνιστούν λίγο, προσθέτουμε αλατοπίπερο και τον κύβο λαχανικών και 2 φλιτζάνια ζεστό νεράκι. Αφού πάρει μια βράση ρίχνουμε το ρύζι και τ' αφήνουμε να σιγοβράσει ώσπου να πιει το ζουμί του. 

piperies_m_-ewoman

Στο μεταξύ πλένουμε και καθαρίζουμε τις πιπεριές. Αφού γίνει η γέμιση, τις γεμίζουμε, τις αλατίζουμε από πάνω και ραντίζουμε με ελαιόλαδο και λίγο νεράκι. 
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 με 1 1/2 ώρα ανάλογα με το φούρνο!

Tips: 
Για περισσότερη νοστιμιά και ποικιλία μπορείτε να γεμίσετε και μερικές ώριμες ντομάτες.
Επίσης μπορείτε να κόψετε στο ταψί λίγες πατάτες που θα γίνουν πολύ νόστιμες.
Αν σας περισσέψει γέμιση τυλίξτε τη σε λαδόκολλα και βάλτε τη να ψηθεί μέσα στο ταψί.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!