Η συνταγή της ημέρας: Νηστίσιμες αγκινάρες αλά Θεοδώρα

Η συνταγή της ημέρας: Νηστίσιμες αγκινάρες αλά Θεοδώρα

Αγαπημένο μαμαδίστικο φαγητό οι αγκινάρες, και ιδανικό για την περίοδο της νηστείας και όχι μόνο.

Υλικά:
10  αγκινάρες
2-3 πατάτες,
2-3 καρότα.
1 ματσάκι άνιθο
2  ξερά κρεμμύδια.
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια.  
1|5 χυμό λεμονιού
μια κουταλιά αλεύρι, η κορμ φλαουερ.
αλάτι,  πιπέρι, και κατά προτίμηση ένα ζωμό λαχανικών.
 
Ξεκινάμε με τον καθαρισμό της αγκινάρας. Αν δεν ξέρετε είναι καλύτερο να σας δείξει μια που ξέρει. 
Δεν είναι καθόλου δύσκολο, απλά χρειάζεται να το δείτε.
Όσο τις καθαρίζουμε έχουμε δίπλα μας ένα μπωλ με νερό και χυμό λεμονιού,  για να μην μας μαυρίσουν.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια τα σωτάρουμε και ρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα τα καρότα σε μπαστουνάκια.
Ρίχνουμε τις αγκινάρες, ψιλοκόβουμε τον άνιθο αλάτι πιπέρι η ζωμό λαχανικών και αφήνουμε να σιγοβράσουν. 
Μόλις μαλακώσουν οι αγκινάρες, ρίχνουμε τις πατάτες και περιμένουμε να ψηθούν όλα μαζί. Φροντίζουμε να έχει ζουμί το φαγητό μας.
Στύβουμε το λεμόνι, ρίχνουμε το αλεύρι το ανακατεύουμε να λιώσει και μετά προσθέτουμε λίγο ζουμάκι απ το φαγητό.
Τα χτυπάμε στο ραβδομπλέντερ να γίνουν χυλός και το ρίχνουμε στη κατσαρόλα. 
Την κουνάμε ελαφρά απ' τα χερούλια, χωρίς ανακάτεμα να πάει παντού και να ανακατευτούν όλα τα υγρά της μαζί και να χυλώσει. 
Το φαγητό μας είναι έτοιμο, καλή όρεξη.