Η συνταγή της ημέρας: Νηστίσιμοι πεντανόστιμοι λουκουμάδες

Η συνταγή της ημέρας: Νηστίσιμοι πεντανόστιμοι λουκουμάδες

Για ένα όμορφο πρωινό, οι λουκουμάδες είναι η πιο σωστή επιλογή. Γι αυτό και το ewoman έχει για εσάς σήμερα την καλύτερη συνταγή.

Τα υλικά μας είναι απλά και λίγο πολύ γνωστά σε όλες μας.
300γρ γάλα φρέσκο
200γρ νερό
1κ.γ ζάχαρη
ένα φακελάκι μαγια
ηλιέλαιο ή αραβοσιτελαιο για το τηγάνισμα
1 κοφτό κ.γ αλάτι
αλεύρι για όλες τις χρήσεις μέχρι να έχουμε έναν χυλό πηχτό γύρω στα 500γρ.

Η εκτέλεση: Ζεσταίνουμε το νερό και τα βάζουμε όλα μαζί εκτός από το αλεύρι που το βάζουμε σιγά σιγά ανακατεύοντας και προς το τελείωμα βάζουμε αλάτι δίνοντας έτσι την δυνατότητα στη μαγιά να ενεργοποιηθεί.

Αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει γύρω στα 30' - 1h , παίρνουμε ένα ποτήρι νερό και ότι μέγεθος κουτάλι θέλουμε της σούπας για μεγάλους ή του γλυκού αν θέλουμε για μικρούς λουκουμάδες, βάζουμε το λάδι μας να κάψει χαμηλώνουμε τη φωτιά εγώ το βάζω στην αρχή στο 12 και μετά στο 7 - 8 παίρνουμε με το κουτάλι αφού το βουτήξουμε στο νερό ζύμη και σκουπίζοντας το κουτάλι στο σκεύος ρίχνουμε όσους λουκουμάδες χωράει η κατσαρόλα που τηγανίζουμε. Αφήνουμε να πάρουν χρυσοξανθό χρώμα η ανάλογα το πώς μας αρέσουν γούστα άλλωστε είναι αυτά βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και σερβίρουμε με μέλι κανέλα σουσάμι ,σως σοκολάτας ή ότι άλλο μας αρέσει .

Αν τους θέλουμε νηστίσιμους αφαιρούμε το γάλα και βάζουμε μόνο νερό πάντα χλιαρό για να μην κάψουμε την μαγιά.