Κυριακή του Πάσχα και το κρέας έχει την τιμητική του. Όσο για γλυκά; Ο τόπος έχει γεμίσει τσουρέκια και κουλούρια. Αν όμως θέλετε και κάτι διαφορετικό, εμείς στο ewoman σας έχουμε τη λύση. Τι θα λέγατε για μια λαχταριστή πάβλοβα με σος φράουλας; Παραδεχτείτε το ότι ήδη σας άνοιξε η όρεξη. Ιδού η συνταγή λοιπόν για να την απολαύσετε!
Υλικά:
200γρ ασπράδια αυγών
200γρ ζάχαρη κανονική κρυσταλλική
200γρ ζάχαρη άχνη
Μια πρέζα αλάτι ή 1κ.γ χυμό λεμονιού
2 βανίλιες
200γρ ζάχαρη κανονική κρυσταλλική
200γρ ζάχαρη άχνη
Μια πρέζα αλάτι ή 1κ.γ χυμό λεμονιού
2 βανίλιες
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ με το αλάτι μέχρι να διογκωθουν και ρίχνουμε την κρυσταλλική ζάχαρη σε μικρές δόσεις. Χτυπάμε έως ότου λιώσει η ζάχαρη. Σε αυτό το σημείο θα δούμε ότι γίνεται γυαλιστερή και ότι στέκεται. Ρίχνουμε και τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε και την άχνη χτυπώντας για ακόμα 1' .
Για να κάνουμε την πάβλοβα παίρνουμε λαδόκολλα, τοποθετούμε στο ταψί μας -κατά προτίμηση λαμαρίνα- βάζουμε ελάχιστη ποσότητα μαρέγκα για να μπορέσει να σταθεί η λαδόκολλα και να μη γλιστράει .
Παίρνουμε ποσότητες μαρέγκας και απλώνουμε κάνοντας ένα κύκλο ανάλογα με το τι μέγεθος θέλουμε να φτιάξουμε και όση περισσέψει κάνουμε μικρά μαρεγκακια με κορνέ ή με τον ίδιο τρόπο.
Για να είναι τραγανές ψήνουμε σε δυνατό φούρνο. Για να γίνουν τσιχλωτές - μαστιχωτές- τις ψήνουμε στους 150° - 160° για λίγα λεπτά (θέλουμε να παραμείνουν άσπρες).
Παίρνουμε ποσότητες μαρέγκας και απλώνουμε κάνοντας ένα κύκλο ανάλογα με το τι μέγεθος θέλουμε να φτιάξουμε και όση περισσέψει κάνουμε μικρά μαρεγκακια με κορνέ ή με τον ίδιο τρόπο.
Για να είναι τραγανές ψήνουμε σε δυνατό φούρνο. Για να γίνουν τσιχλωτές - μαστιχωτές- τις ψήνουμε στους 150° - 160° για λίγα λεπτά (θέλουμε να παραμείνουν άσπρες).
* Οι κινήσεις μας για το στρώσιμο της μαρέγκας πρέπει να είναι κυκλικές με τελείωμα κορυφών ή με σχέδια με το κορνέ χτίζοντας ένα τείχος γύρω - γύρω.
Για το γέμισμα της πάβλοβας (την οποία την έχουμε ετοιμάσει τουλάχιστον μία μέρα νωρίτερα προσέχοντας να μην την έχουμε σε κλειστό μέρος για να μην πάρει υγρασία):
Χτυπάμε σαντιγί με ελάχιστη ζάχαρη άχνη χρησιμοποιώντας κατά προτίμηση κρέμα γάλακτος πλήρη ή ερμολ ή έτοιμη σαντιγί της στιγμής. Με την κρέμα γάλακτος γίνεται πιο βελούδινη η γεύση και έρχεται σε αντίθεση με το τραγανό ή μαστιχωτο της μαρεγκας . Χτυπάμε μέχρι να στέκεται και τοποθετούμε στο ψυγείο.
Χτυπάμε σαντιγί με ελάχιστη ζάχαρη άχνη χρησιμοποιώντας κατά προτίμηση κρέμα γάλακτος πλήρη ή ερμολ ή έτοιμη σαντιγί της στιγμής. Με την κρέμα γάλακτος γίνεται πιο βελούδινη η γεύση και έρχεται σε αντίθεση με το τραγανό ή μαστιχωτο της μαρεγκας . Χτυπάμε μέχρι να στέκεται και τοποθετούμε στο ψυγείο.
Strawberry sause
Υλικά:
400γρ φράουλες και ελάχιστη ζάχαρη άχνη ανάλογα με το πόσο γλυκειά την θέλουμε (εγώ βάζω 40γρ) .
400γρ φράουλες και ελάχιστη ζάχαρη άχνη ανάλογα με το πόσο γλυκειά την θέλουμε (εγώ βάζω 40γρ) .
Παρασκευή:
Χτυπάμε στο mini primer και η σως μας είναι έτοιμη.
Ένα στάδιο πριν την απόλαυση:
Βάζουμε στο δίσκο μαρεγκας τη σφιχτά χτυπημένη και παγωμένη σαντιγί μας, ρίχνουμε και την Strawberry sause . Διακοσμούμε με φράουλες ολόκληρες ή σε φέτες και σχέδια με σαντιγί.
Βάζουμε στο δίσκο μαρεγκας τη σφιχτά χτυπημένη και παγωμένη σαντιγί μας, ρίχνουμε και την Strawberry sause . Διακοσμούμε με φράουλες ολόκληρες ή σε φέτες και σχέδια με σαντιγί.
* Αν θέλουμε να έχουμε άρωμα μαστίχας στο μούλτι χτυπάμε 1 - 2 δάκρυα μαστίχας με λίγη ζάχαρη ( 1κ.γ ). Προσοχή, πρέπει η κρυσταλλική να χτυπηθεί και να διαλυθεί πολύ καλά!!