Η συνταγή της ημέρας: Λαχταριστή Πάβλοβα με σως φράουλας

Η συνταγή της ημέρας: Λαχταριστή Πάβλοβα με σος φράουλας
Κυριακή του Πάσχα και το κρέας έχει την τιμητική του. Όσο για γλυκά; Ο τόπος έχει γεμίσει τσουρέκια και κουλούρια. Αν όμως θέλετε και κάτι διαφορετικό, εμείς στο ewoman σας έχουμε τη λύση. Τι θα λέγατε για μια λαχταριστή πάβλοβα με σος φράουλας; Παραδεχτείτε το ότι ήδη σας άνοιξε η όρεξη. Ιδού η συνταγή λοιπόν για να την απολαύσετε!
 
Υλικά:
200γρ ασπράδια αυγών
200γρ ζάχαρη κανονική κρυσταλλική
200γρ ζάχαρη άχνη
Μια πρέζα αλάτι ή 1κ.γ χυμό λεμονιού
2 βανίλιες
 
 
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ με το αλάτι μέχρι να διογκωθουν και ρίχνουμε την κρυσταλλική ζάχαρη σε μικρές δόσεις. Χτυπάμε έως ότου λιώσει η ζάχαρη. Σε αυτό το σημείο θα δούμε ότι γίνεται γυαλιστερή και ότι στέκεται. Ρίχνουμε και τις βανίλιες και  συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε και την άχνη χτυπώντας για ακόμα 1' .
Για να κάνουμε την πάβλοβα παίρνουμε λαδόκολλα, τοποθετούμε στο ταψί μας -κατά προτίμηση λαμαρίνα- βάζουμε ελάχιστη ποσότητα μαρέγκα για να μπορέσει να σταθεί η λαδόκολλα και να μη γλιστράει .
Παίρνουμε ποσότητες μαρέγκας και απλώνουμε κάνοντας ένα κύκλο ανάλογα με το τι μέγεθος θέλουμε να φτιάξουμε και όση περισσέψει κάνουμε μικρά μαρεγκακια με κορνέ ή με τον ίδιο τρόπο.
Για να είναι τραγανές ψήνουμε σε δυνατό φούρνο. Για να γίνουν τσιχλωτές - μαστιχωτές- τις ψήνουμε στους 150° - 160° για λίγα λεπτά (θέλουμε να παραμείνουν άσπρες).
 
* Οι κινήσεις μας για το στρώσιμο της μαρέγκας πρέπει να είναι κυκλικές με τελείωμα κορυφών ή με σχέδια με το κορνέ χτίζοντας ένα τείχος γύρω - γύρω.
 
Για το γέμισμα της πάβλοβας (την οποία την έχουμε ετοιμάσει τουλάχιστον μία μέρα νωρίτερα προσέχοντας να μην την έχουμε σε κλειστό μέρος για να μην πάρει υγρασία):
Χτυπάμε σαντιγί με ελάχιστη ζάχαρη άχνη χρησιμοποιώντας κατά προτίμηση κρέμα γάλακτος πλήρη ή ερμολ ή έτοιμη σαντιγί της στιγμής. Με την κρέμα γάλακτος γίνεται πιο βελούδινη η γεύση και έρχεται σε αντίθεση με το τραγανό ή μαστιχωτο της μαρεγκας . Χτυπάμε μέχρι να στέκεται και τοποθετούμε στο ψυγείο.
 
Strawberry sause
 
Υλικά:
400γρ φράουλες και ελάχιστη ζάχαρη άχνη ανάλογα με το πόσο γλυκειά την θέλουμε (εγώ βάζω 40γρ) .
 
Παρασκευή:
Χτυπάμε στο mini primer και η σως μας είναι έτοιμη.
 
Ένα στάδιο πριν την απόλαυση:
Βάζουμε στο δίσκο μαρεγκας τη σφιχτά χτυπημένη και παγωμένη σαντιγί μας, ρίχνουμε και την Strawberry sause . Διακοσμούμε με φράουλες ολόκληρες ή σε φέτες και σχέδια με σαντιγί.
 
* Αν θέλουμε να έχουμε άρωμα μαστίχας στο μούλτι χτυπάμε 1 - 2 δάκρυα μαστίχας με λίγη ζάχαρη ( 1κ.γ ). Προσοχή, πρέπει η κρυσταλλική να χτυπηθεί και να διαλυθεί πολύ καλά!!