Η συνταγή της ημέρας: Πεντανόστιμο ραβανί με ρύζι που μας περίσσεψε!

Η συνταγή της ημέρας: Πεντανόστιμο ραβανί με ρύζι που μας περίσσεψε!

Πόσες φορές δεν έχουμε αναρωτηθεί τι μπορούμε να κάνουμε με το βρασμένο ρύζι που μας έχει περισσέψει; Εμείς εδώ στο ewoman σας έχουμε μια νόστιμη λύση που θα λατρέψουν οι φίλοι των σιροπιαστών. Η Εύα μας, που ως γνωστόν αγαπά τα πειράματα στην κουζίνα, έχει για μας σήμερα ένα πειραγμένο ραβανί με ρύζι! Θα το αγαπήσετε!!!

Υλικά:
Για το ραβανί:

2 1/2 φλιτζάνι ρύζι βρασμένο
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι μπλε

1 ½ κ.γ baking powder
6 κ.σ φαρίνα
1 φακελάκι ινδοκάρυδο
4αυγά
1 φλυτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
 Λίγη μαστίχα
1 βανίλια και ανθόνερο
1κ.σ βούτυρο.

 

Για το σιρόπι:
 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
 1 1/2 φλυτζάνι νερό
2 κ.σ ανθόνερο φλούδα από ένα λεμόνι
1 βανίλια.

Βάζουμε το ρύζι το βρασμένο με λίγο νερό ίσα που να μπορεί να φέρνει βόλτα στο μίξερ και το πολτοποιούμε . Χτυπάμε τη μαστίχα με τη ζάχαρη και στη συνέχεια ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, το γάλα, το ηλιέλαιο, τις βανίλιες και το 2κ.σ ανθόνερο. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το b.p και τα ενσωματώνουμε όλα μαζί. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 30×25εκ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 35' -45' .
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας στην κατσαρόλα το νερό, τη φλούδα λεμονιού, τη ζάχαρη και το βράζουμε για 3' .
Σβήνοντας το μάτι ρίχνουμε άλλες 2κ.σ ανθόνερο και μια βανίλια. Μόλις το βγάλουμε το σιροπιάζουμε με το χλιαρό σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε σκέτο, με παγωτό ή με κρέμα γάλακτος ελαφριά χτυπημένη.

ravani-ewoman