Η συνταγή της ημέρας: Παραδοσιακά παϊδάκια με πατάτες

Η συνταγή της ημέρας: Παραδοσιακά παϊδάκια με πατάτες

Μια εκπληκτική ιδέα για φαγητό φιλοξενεί σήμερα το ewoman! Το παραδοσιακό φαγητό παϊδάκια με πατάτες στο φούρνο που τολμώ να πω ότι συναγωνίζονται ως και τα παϊδάκια στα κάρβουνα!

Υλικά:

1 1/2 κιλά παϊδάκια αρνάκι ή κατσικάκι

4-5 σκελίδες σκόρδο

1 ½ κιλό πατάτες

2 κ. σ. μουστάρδα

2 λεμόνια (το χυμό τους)

1 πορτοκάλι (το χυμό τους)

2-3 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο

Αλάτι- πιπέρι

½ κ.γ. θυμάρι

½ κ.γ. ρίγανη

½ φλ. τσ. λάδι

1 νεροπότηρο νερό ή λευκό ξηρό κρασί

50 γρ. κεφαλότυρι κομμένο σε κυβάκια (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά το κρέας, το βάζουμε στο ταψί και το αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε το σκόρδο κομμένο σε κομμάτια τριγύρω και προσθέτουμε τις πατάτες, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι και το δεντρολίβανο. Χτυπάμε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το χυμό από το πορτοκάλι και τα λεμόνια. Ρίχνουμε αυτό το μείγμα το ταψί και προσθέτουμε και 1 ποτήρι κρασί λευκό ή νερό. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο ή το καπάκι της γάστρας και ψήνουμε στους 200 ο C για 1 ώρα και στη συνέχεια αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, ελέγχουμε το νερό να μην έχει σωθεί προσθέτουμε το κεφαλοτύρι σε κύβους και συνεχίζουμε για μισή ώρα περίπου μέχρι να πάρει χρώμα το φαγητό μας και καλή μας όρεξη!!